Smartin uusi crossover saa inspiraationsa digitaalisesta maailmasta – auton nimi on #1

Mersun pikkuautobrändi Smart kuuluu nykyään puoliksi kiinalaiselle Geelylle. Uusi aika polkaistaan käyntiin täysin uusilla tuotteilla, jotka saavat myös tuoreet nimet.

Smart kertoi nyt, että viime syksynä Münchenin IAA-näyttelyssä esitellyn Concept #1:n tuotantoversio nimetään samalla tyylillä, eli kompakti sähkö-crossover on lyhyesti ja ytimekkäästi #1. Hashtag-Ykkönen antaa esimakua muistakin uusista Smarteista, joita myydään lähitulevaisuudessa sekä Euroopassa että Kiinassa. Vaikka Mercedes ei enää omista Smartia kokonaan, #1 on kuitenkin muotoiltu yhteistyössä Stuttgartin tähtimerkin design-tiimin kanssa.

Mallinimestä löytyy siis numero monen muun sähköauton tapaan. Hashtagin käyttö kertoo puolestaan valmistajan korulauseiden mukaan digitaalisen aikakauden trendien luomisesta, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Auto yhdistää kuulemma sähkövoimalinjan premium-tason laatuun, mutta toki Smart jää Mersun omia sähkömalleja edullisemmaksi. Varsinkin keulan muodoissa on havaittavissa yhtymäkohtia Mercedeksen tuoreeseen EQXX-tutkielmaan, jossa aerodynamiikka näyttelee pääroolia.

Aerodynamiikkaan on yritetty panostaa Smartillakin, ja #1:n ilmanvastuskertoimeksi kerrotaan 0.29. Se on saavutettu pehmeänpyöreiden muotojen ohella esimerkiksi maskin aktiivisesti sulkeutuvilla osilla sekä korin pintaan upotetuilla ovenkahvoilla, joissa on otettu kuitenkin opiksi esimerkiksi Teslan kokemista ongelmista. Niinpä kahvoissa on erityinen jäänmurtamistoiminto, jotta autoon pääsee ongelmitta sisään talvikelilläkin.

Suosittelemme

Akussa on puolestaan esilämmitysasetus, jonka pitäisi optimoida sekä latausteho että toimintalämpötilat auton ollessa liikkeellä. Sähköisen voimalinjan parina toimii Boschin kehittämä ajovakaudenhallinta, jota on testattu kattavasti myös talviolosuhteissa. Smartin uutta “Sensual Producty” -muotoilufilosofiaa edustava #1 esitellään virallisesti lähikuukausina, ja myynnin pitäisi alkaa vielä tämän vuoden puolella.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat