Smartin uusi crossover saa inspiraationsa digitaalisesta maailmasta – auton nimi on #1

Mersun pikkuautobrändi Smart kuuluu nykyään puoliksi kiinalaiselle Geelylle. Uusi aika polkaistaan käyntiin täysin uusilla tuotteilla, jotka saavat myös tuoreet nimet.

Smart kertoi nyt, että viime syksynä Münchenin IAA-näyttelyssä esitellyn Concept #1:n tuotantoversio nimetään samalla tyylillä, eli kompakti sähkö-crossover on lyhyesti ja ytimekkäästi #1. Hashtag-Ykkönen antaa esimakua muistakin uusista Smarteista, joita myydään lähitulevaisuudessa sekä Euroopassa että Kiinassa. Vaikka Mercedes ei enää omista Smartia kokonaan, #1 on kuitenkin muotoiltu yhteistyössä Stuttgartin tähtimerkin design-tiimin kanssa.

Mallinimestä löytyy siis numero monen muun sähköauton tapaan. Hashtagin käyttö kertoo puolestaan valmistajan korulauseiden mukaan digitaalisen aikakauden trendien luomisesta, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Auto yhdistää kuulemma sähkövoimalinjan premium-tason laatuun, mutta toki Smart jää Mersun omia sähkömalleja edullisemmaksi. Varsinkin keulan muodoissa on havaittavissa yhtymäkohtia Mercedeksen tuoreeseen EQXX-tutkielmaan, jossa aerodynamiikka näyttelee pääroolia.

Aerodynamiikkaan on yritetty panostaa Smartillakin, ja #1:n ilmanvastuskertoimeksi kerrotaan 0.29. Se on saavutettu pehmeänpyöreiden muotojen ohella esimerkiksi maskin aktiivisesti sulkeutuvilla osilla sekä korin pintaan upotetuilla ovenkahvoilla, joissa on otettu kuitenkin opiksi esimerkiksi Teslan kokemista ongelmista. Niinpä kahvoissa on erityinen jäänmurtamistoiminto, jotta autoon pääsee ongelmitta sisään talvikelilläkin.

Suosittelemme

Akussa on puolestaan esilämmitysasetus, jonka pitäisi optimoida sekä latausteho että toimintalämpötilat auton ollessa liikkeellä. Sähköisen voimalinjan parina toimii Boschin kehittämä ajovakaudenhallinta, jota on testattu kattavasti myös talviolosuhteissa. Smartin uutta “Sensual Producty” -muotoilufilosofiaa edustava #1 esitellään virallisesti lähikuukausina, ja myynnin pitäisi alkaa vielä tämän vuoden puolella.

LähdeCarscoops

Lue lisää