Skodan uusi täyssähköinen katumaasturi Enyaq iV kiertää Suomea kahden auton voimin

Skodan esitellessä Suomessa viime vuoden joulukuussa täysin uuden Enyaq iV crossover -mallinsa osoitti se olevansa valmis kilpailemaan markkinoiden kärkisijoista. Nyt tähän uuteen malliin pääsee tutustumaan kiertueella, jossa kaksi Enyaqia kiertää Suomea aina helmikuun loppuun saakka.

Aimo harppaus on hypätty autosuunnittelussa eteenpäin siitä kun Suomessa keikkui myydyimpien autojen listoilla vuosia ensimmäisenä Toyota Corolla. Tänä vuonna jo vuoden autoksi valitussa Skoda Octaviassa on huomattavissa samoja suomalaista perusvaatimattomuutta vaalivia piirteitä kuin Corollassa. Autokannan nopeamman uudistumisen myötä sekä peruselintason kehittymisen ansiosta 2021 on suomalaisella kuitenkin varaa ostaa laadukkaampi ja turvallisempi auto perheelleen kuin 15-20 vuotta sitten. Skoda merkkinä on myyntitilastojen kärjessä useissa Euroopan maissa ja uusien mallien esittely tasaisin väliajoin pitää yllä kiinnostuvuutta merkkiä kohtaan.

Skoda Enyaq iV

Täysin uudessa Skoda Enyaq iV-mallissa korostuu muhkean kompakti suunnittelun tulos, josta huomaa suunnitteluun ja yksityiskohtiin käytetty aika. Enyaq on huomattavasti matalampi kuin kaikkein suurin merkin Kodiaq, mutta sporttisuutta ja aggressiivista muotoilua Enyaqissa on enemmän. Crossover -tyylisiä malleja on nähty viime aikoina useampia ja tässä kategoriassa Volkswagenin uusi täyssähköinen iD4 tulee erityisesti kamppailemaan markkinoista Skodan kanssa. On mielenkiintosta nähdä miten samasta konsernista tulevien ajokkien voimasuhteet muotoutuvat jatkossa. Lisäksi Skoda pääsee koettelemaan voimiaan markkinoista myös Audi E-tron sarjalaisten sekä ainakin Mercedes EQA:n kanssa.

Skoda Enyaq iV

Suosittelemme

Enyaqiin istuutuessa kojetaulun kangaspäällysteestä huokuu lähes kodinomainen tunnelma. Yhdessä malliversiossa penkit on verhoiltu kierrätys pulloista tehdystä kankaasta. Ylimääräisten mittareiden sekä ilmastoinnin erillissäätöruuvit huokuvat poissaolollaan. Ainoastaan tärkeimmät hätävilkku, keskuslukitus, pissapojat eteen/taakse ja ilmastoinnin säätönapit on jätetty keskikonsoliin. Lisäksi siitä löytyy kaksi USB-C-liitäntää eteen ja kaksi taakse sekä 230V voltin pistorasia.

Autosuunnittelussa on useammilla merkeillä siirrytty erillispaneeliin, kuten Enyaqissakin. Siitä saa haettua tarkemmat asetukset ilmastoinnille. Paneelin pääosassa on kuitenkin kattava tietoviihdejärjestelmä. Liukusäätimellä säädetään äänenvoimakkuutta, zoomataan karttanäkymää sekä muutetaan kajuutan lämpötilaa. Skodan 2019 ensimmäisen kerran tarjoama SmartLink sovelluksen avulla saa puhelimen kautta yhteyden paneeliin tiettyjen sovellusten käytölle.

Skoda Connect -online palvelut on liitetty myös paneeliin tarjoten mm.navigoinnin, liikennetietojen päivityksen sekä tiettyjen toimintojen etäkäyttömahdollisuuden puhelimella, kuten ilmastoinnin etäsäätö. Lisäksi siitä löytyy tärkeä eCall hätäpuhelu mahdollisuus.

Mentäessä vielä syvemmälle Skodan älyteknologiaan, löytyy Enyaqista Laura-puheohjausavustaja ohjauspyörästä. Laura ymmärtää puheen ja siitä on apua navigoinnin, median, viihdejärjestelmien ja tekstiviestien käyttämisessä.

Skoda Enyaq iV

Skoda on aina tarjonnut käytännöllisiä ideoita kuten nytkin. Enyaqista löytyy sateenvarjolokerikot etuovissa, mukitelineet, lisähäikäisynestot takaovissa sekä muutamia muitakin jippoja.

Enyaqin mallistosta löytyy varustelutasoltaan eri tyylisiä katumaastureita kaikkiaan neljä kappaletta, joista kaksi on Skodan juhlavuoden kunniaksi nimettyjä 125 Edition -malleja. Tarkemmin Enyaqin tekniikkaan voi tutustua vaikkapa tästä.

LÄHDE: skoda.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat