Sähköautojen toimintamatka euroissa – mikä tarjoaa parhaan vastineen rahalle

Sähköautojen kärkisijaa teholla ja toimintamatkalla mitattuna hallitsee ylivoimaisesti Tesla. Ikävä kyllä Tesla myös maksaa eniten, eli edullisimmillaankin vähintään kaksi kertaa sen minkä mikä tahansa kilpaileva sähköautomalli.

Mikä on sähköautossa tärkeintä? Teho, nopeus, toimintamatka vai hinta? Se riippuu täysin siitä mikä on ostajalle tärkeintä ja mikä on budjetti. Tesla on täysin omassa hintaluokassaan, mutta niin myös muilla numeroilla mitattuna. Pienempään budjettiin sopivia löytyykin sitten useita, mutta niiden toimintamatka riittää usein vain työmatkaan ja kauppareissuihin.

Jotta sähköautolla voitaisiin ajaa lyhyen työmatkan lisäksi vaikkapa toiselle puolella Suomea, on autosta löydyttävä vähintäänkin kohtuullisesti toimintamatkaa. Itse asiassa vain harva sähköauto kykenee pidempään matkailuun ilman välipysähdyksiä.

Seuraavassa taulukossa on vertailtu toimintamatkan hintaa kilometrille ja luvut on laskettu kaavalla: auton hankintahinta jaettuna toimintamatkalla.

Automalli Toiminta-
matka *
Auton hinta **  Hinta/km *** 
Tesla Model S 70D 386 km  70 767 e  183 e
Chevrolet Spark EV  132 km  24 528 e  185 e
Nissan Leaf  135 km  27 372 e  203 e
Kia Soul EV  150 km  31798 e  212 e
Fiat 500e  140 km  30 005 e  214 e
Smart ED  110 km  23 590 e  214 e
Mitsubishi i-MiEV  100 km  21 698 e  217 e
Ford Focus  122 km  27 523 e  226 e
VW e-Golf  134 km  31562 e  236 e

* = EPA:n mukainen
** = auton myyntihinta USA:ssa.
*** = auton hinta jaettuna toimintamatkalla

Kuten taulukosta näkyy, Tesla Model S 70D on yllättäen edullisin toimintamatkan hinnalla mitattuna. Tesla tarjoaakin täyden vastineen rahalle ylivoimaisella toimintamatkallaan. Mukavuus ja suorituskyky tulevat ikään kuin kaupan päälle.

Suosittelemme

Tesla saadaan kuitenkin putomaan auttamatta tämän taulukon jumbosijalle, jos otamme vertailuun P85D -mallin. Tesla P85D on lähes 700 hevosvoimainen, nelivedolla varustettu huippumalli, jonka hankintahinta huitelee USA:ssa noin sadan tuhannen euron kieppeillä. Korkea hankintahinta nostaa toimintamatkakilometrin hinnan pilviin. Mutta, koska P85D:n ottaminen mukaan tähän vertailuun olisi auton kovimman kiihdytysmoodin nimen mukaisesti “insane”, jätämme sen omaan kastiinsa.

TeslaModelSP85D-05

Lähde: autoblog.com

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat