Sähköauton ostajan ABC -oppaasta löytyy hyvää perustietoutta hankinnan tueksi

Motiva on julkaissut verkossa Sähköauton ostajan ABC -oppaan, joka vastaa useimpiin sähköauton ostamisesta haaveilevan kysymyksiin. Oppaassa käydään läpi eri sähköautotyypit ja lataustavat, sekä kenelle ja mihin käyttöön sähköauto parhaiten sopii.

Täyssähköautojen määrät ovat kasvussa ja markkinoille on tulossa lisää pienen ja keskiluokan uusia malleja. Tässä lyhyesti sähköauton plussat ja miinukset, ja alla Sähköauton ostajan ABC -oppaan latauslinkki.

Plussat:

  • ihanteellinen kaupunkiauto, hiljainen ja paikallisesti päästötön
  • helppokäyttöisyys, pieni huollontarve ja pienet käyttökustannukset
  • pieni CO2-päästö Suomen energiantuotantorakenteella, uusiutuvasti tuotetun sähkön käyttö mahdollistaa täysin päästöttömän autoilun
  • latauspisteitä on melko helppoa toteuttaa myös yksityisille kiinteistöille

Miinukset:

  • kallis hankintahinta ja jälkimarkkinoiden kehittymättömyys
  • rajallinen toimintamatka, joka lyhenee talviolosuhteissa
  • julkinen latausasemaverkosto (pikalataus) vasta rakenteilla
  • lämmitys hankala järjestää (lämmitysenergia lyhentää toimintamatkaa)

Lataa sähköauton ostajan ABC -opas

Sähköauton ostajan ABC -oppaassa on ladattavan hybridin tai täyssähköauton hankkimista harkitsevalle autoilijalle tiivistetysti tietoa sähköautoista ja niiden lataamisesta yksityisillä kiinteistöillä. Hyödyllinen perustieto auttaa sinut alkuun ”sähköautoilijan uralla”. Lataa opas tästä: Sähköauton ostajan ABC (pdf) (2 MB)

Oppaan ovat rahoittaneet ja yhteistyössä laatineet ympäristöministeriö, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, ABB Oy, Ensto Oy, Energiateollisuus ry, IGL Technologies Oy, Kiinteistöliitto ry, KSS Energia Oy, Kymenlaakson Sähkö Oy, Lahti Energia Oy, Liikennevirta Oy, Parkkisähkö Oy ja Veho Oy Ab. Hankkeen koordinaattorina on toiminut Motiva Oy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat