Säästä lainakuluissa – näin helppoa pienlainat on kilpailuttaa

Pienlainan ottaminen voi olla tarpeellista arjen yllättävien menojen ja erilaisten hankintojen kattamiseksi. Nopealla pienellä lainalla saat rahoituksen kiireellisiin kuluihin, kuten auton korjaamiseen tai vaikkapa pienen pintaremontin tekemiseen. Lainan ottamisessa ei ole mitään pahaa, mutta se kannattaa tehdä järkevästi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit kilpailuttaa pienlainasi ja näin säästää lainakuluissa.

Pienlaina on vakuudeton pieni ja lyhytaikainen laina. Usein se on alle 2000 euron kokoinen ja laina-aika on korkeintaan 5 vuotta. Pienlaina sopii monenlaisten hankintojen tekemiseen ja on erinomainen vaihtoehto kaupan tarjoamalle osamaksulle. Usein nimittäin kilpailutettu pienlaina tulee halvemmaksi kuin osamaksu.

Lainan kilpailuttaminen on nykyään helppoa ja nopeaa. Saat kilpailutettua pienlainan kätevästi Nordic Bankin lainavertailussa. Yhdellä ilmaisella lainahakemuksella voit saada parhaimmillaan jopa kymmeniä lainatarjouksia eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä. Vertailupalvelun avulla voit löytää itsellesi sopivan lainan matalalla korolla ja hyvillä ehdoilla.

Pienlaina sopii moniin käyttötarkoituksiin

Kun tarvitset nopeasti hieman ylimääräistä rahaa, voit turvautua pienlainaan. Pienlainat tarjoavat nopean ratkaisun yllättäviin rahantarpeisiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi auton korjaaminen, kodinkoneiden ostaminen tai yllättävien laskujen maksaminen. Pienlainaa on helppo hakea netistä ja rahat siirtyvät tilille nopeasti.

Tällainen laina sopii myös esimerkiksi erilaisten pintaremonttien tekemiseen. Voit maalailla seiniä ja näin päivittää niitä kivan värisiksi sekä saada elämisen jälkiä piiloon. Myös uusien huonekalujen ja tekstiilien ostaminen voi onnistua pienelläkin lainalla. Jos haluat tehdä isomman remontin, kannattaa sitä varten hakea remonttilainaa.

Pienlaina on kätevä keino lomamatkan rahoittamiseen. Kesäloma on kohta taas täällä, ja mikä olisikaan mukavampi tapa viettää lomaa kuin lähteä reissuun. Pienlainalla voit toteuttaa unelmiesi matkan. Rahojen käyttökohdetta ei määrätä, joten voit käyttää ne mihin haluat, esimerkiksi hotellihuoneen varaamiseen, erilaisiin aktiviteetteihin kohteessa tai tuliaisiin.

Suosittelemme

Miksi lainojen kilpailutus on tärkeää?

Voit säästää merkittävästä lainakuluissa, kun kilpailutat pienlainan ja valitset edullisen vaihtoehdon. Jo muutaman prosenttiyksikön matalampi korko voi tarkoittaa suurta säästöä vuoden aikana. Kilpailuttaminen on helppoa lainavertailupalvelussa, joten voit saada säästettyä huomattavia summia pienellä vaivalla.

Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että pyydät lainatarjouksen monelta eri taholta ja vertailet tarjouksia keskenään. Kilpailuttaminen on tuttu juttu monille esimerkiksi sähkösopimusten ja puhelinliittymien kanssa. Harva tekee näitäkään sopimuksia vertailematta eri yritysten hintoja. Samalla tavalla myös lainat kannattaa kilpailuttaa.

Kilpailutus on tärkeä askel, jolla oman taloudellisen tilanteen saa pidettyä kunnossa. Se auttaa löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen ja säästämään rahaa takaisinmaksussa. Kun otat lainojen vertailun tavaksi, voit välttyä liian kalliiden lainojen ottamiselta ja näin saat pidettyä taloudellisen tilanteesi parempana.

Näin lainat kilpailutetaan

Pienlainan kilpailuttaminen on helppoa. Sinun täytyy vain täyttää hakemus, jossa kerrot haluamasi lainasumman ja laina-ajan sekä tietoja taloudellisesta tilanteestasi. Tämän jälkeen alat saada tarjouksia eri pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Voit saada useita tarjouksia, joita saat vertailla toisiinsa ja joiden joukosta saat valita itsellesi sopivan lainan.

Pienlainan kilpailuttamisessa on kolme helppoa vaihetta:

  1. Täytä ilmainen hakemus Nordic Bankin nettisivuilla.
  2. Vertaile lainatarjouksia.
  3. Valitse paras tarjous, allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksillasi ja nosta rahat tilillesi.

Kilpailuttaminen ei ole vaikeaa eikä se vie kauan aikaasi. Alat saada lainatarjouksia todella nopeasti, joten pääset heti tekemään vertailua. Kun olet valinnut parhaan tarjouksen, saat rahat tilillesi usein jo saman arkipäivän aikana. Nopeus onkin yksi vakuudettomien lainojen parhaita puolia.

Kiinnitä lainojen vertailussa huomiota näihin asioihin

Korko on se summa, joka sinun tulee maksaa lainanantajalle lainan käytöstä lainaamasi summan lisäksi. Se on siis käytännössä rahan hinta. Korko ilmoitetaan prosentteina lainasummasta. Mitä korkeampi korko, sitä kalliimmaksi laina tulee.

Lisäksi lainasta maksetaan aina erilaisia kuluja. Osa niistä on kerran maksettavia, osaa maksetaan kuukausittain. Myös kulut vaihtelevat suuresti eri lainanantajien välillä. Niillä saattaa olla iso vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin. Siksi kuluja ei missään nimessä kannata jättää huomiotta, vaan myös niitä kannattaa vertailla.

Todellinen vuosikorko sisältää sekä koron että kulut. Tämä luku on yksi tärkeimmistä luvuista, kun vertailet lainoja. Pelkkä nimelliskorko ei kerro koko totuutta. Kahdessa lainassa saattaa olla sama nimelliskorko, mutta erikokoiset kulut. Tällöin et pysty päättelemään pelkän koron perusteella, kumpi laina on halvempi. Todellinen vuosikorko kertoo sen sinulle.

Kiinnitä huomiota myös takaisinmaksuaikaan. Mitä lyhyempi laina-aika on, sitä halvemmaksi laina sinulle tulee. Mutta takaisinmaksuaikaa ei kannata sopia liian lyhyeksi, sillä silloin riskit kasvavat. Toisaalta ei kannata ottaa myöskään tarpeettoman pitkää takaisinmaksuaikaa, koska silloin pienlaina tulee kokonaisuutena kalliimmaksi.

Toisinaan lainoista on mahdollisuus saada hieman lyhennysvapaata. Lyhennysvapaan aikana laina ei lyhene ollenkaan. Siitä maksetaan vain kulut ja korot. Lyhennysvapaasta voi olla hyötyä, jos taloudellinen tilanteesi on jostain syystä hetkellisesti heikompi. Sen ansiosta saat irrotettua rahaa lainanlyhennyksestä muihin, kiireellisempiin tarkoituksiin. Pienissä lainoissa lyhennysvapaa on tavallisesti kuukauden tai parin mittainen.

Aihepiirin uusimmat