Romotow T8 on futuristinen asuntovaunu, joka kääntyy kuin jättimäinen USB-tikku

Romotow-matkailuvaunu on oikea design-ihme, ja erikoisuudella on myös melkoisen suolainen hintalappu.

Kuva: Romotow.

Tässä se on: Romotow T8, ainutlaatuinen uusi-seelantilaisen W2-nimisen arkkitehtitoimiston suunnittelema matkailuvaunu, jota ei voi verrata yhteenkään aikaisemmin näkemääsi asuntovaunuun. Se on myös todennäköisesti kalliimpi kuin mikään muu tavanomaisempi asuntovaunu.

Romotow T8 esiteltiin ensimmäisen kerran prototyyppinä vuonna 2018. Nyt viisi vuotta myöhemmin siitä on saatu aikaiseksi ostettavissa oleva tuotantomalli – jos siis pankkitilin saldo antaa myöden. Vaunu pohjautuu kiinteään runkoon, jonka sivu on kaareva, kun taas sisäosa voi kääntyä täydet 90-astetta. Koko rakennelma toimii samalla tavalla kuin kääntyvä USB-tikku, joskin huomattavasti suurempana.

Kuva: Romotow.

Kun asuntovaunu on kääntyneenä avoimessa asennossaan, se tarjoaa samalla katetun terassin, jossa voi nauttia luonnosta. Vaunu kyljestä löytyvät terassille kaksi isoa ovea, jotka avautuvat suojaisaan asuintilaan. T8 tarjoaakin paljon muutakin, kuin vain kiehtovaa muotoilua. Vaunu voidaan tilata esimerkiksi seinälle asennettavalla televisiolla, ulkoprojektorilla, tehokkaalla audiojärjestelmällä, ja makuuhuoneeseenkin on tarjolla vuode yhdelle hengelle tai parisänky. Matkailuvaunu on myös melko ympäristöystävällinen, koska se toimii 200Ah-litiumakulla, jota ladataan katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla.

Romotow T8 saattaa kuitenkin olla hieman epämukava joillakin leirintäalueilla. Osa vaunun nähneistä karavaanareista nimittäin huomauttaa, että monet leirintäalueet ovat pitkiä ja kapeita, minkä vuoksi erikoisen sivulle aukeavan vaunun avaaminen voi osoittautua mahdottomaksi, jos et halua törmätä naapurisi matkailuautoon. Sitten on tietenkin koko vekottimen hinta, joka pyörii aivan omisssa sfääreissä. Lähtöhinta on 429 000 Uuden-Seelannin dollaria, mikä vastaa miltei 250 000 euroa nykyisillä valuuttakursseilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat