Renault

Renault on ranskalainen autonvalmistaja, jonka perustivat vuonna 1898 kolme veljestä: Louis, Marcel ja Fernand. Yrityksen logoksi valittiin alun perin timanttia esittävä merkki, ja sen pääkonttori sijaitsee Boulogne-Billancourtissa lähellä Pariisia. Yhtiö kasvoi tasaisesti, ja sai mainetta innovatiivisena autovalmistajana, joka rakensi pian kaikkea pienistä kaupunkiautoista kuorma-autoihin, traktoreihin ja maatalouslaitteisiin saakka. Nykyisin Renault valmistaa enää tuottoisinta osa-aluetta, eli henkilöautoja, sillä yritys myi kuorma-autoyksikkönsä Volvolle vuonna 2001, ja maatalouslaitteidensa valmistuksen CLAAS Groupille vuonna 2008.

Henkilöautojen valmistuksessa Renault on vahvistanut asemiaan, sillä se omistaa mm. Korean Renault Samsung Motorsin, enemmistön Dacian osakkeista, hallitsevan aseman Nissanista 43,4:n prosentin osuudella, sekä 1,55 % siivun Daimler AG -yhtymästä. Renaultilla on reilun tusinan verran tuotantolaitoksia Ranskassa, ja yli tuplasti enemmän ympäri maailmaa, kuten Portugalissa, Intiassa, Argentiinassa, Venäjällä, Chilessä, Kolumbiassa ja Kiinassa.

Viimeisten vuosikymmenten aikana Renault on panostanut entistä turvallisempiin, erottuvasti muotoiltuihin ja korkeaa insinööriosaamista vaativiin autoihin, jotka kuitenkin paikoin antavat itsestään kuvan hieman halvanoloisina autoina. Aivan viime aikoina Renault on jälleen hakenut uusia tuulia tuoden entistä saksalaishenkisempiä autoja markkinoille jättäen kokeellista muotoilua vähemmälle. Myös takavuosien laatuongelmat vaikuttavat jääneen historiaan.

Ensimmäinen Renault’n edustaja Suomessa vuosina 1924–1926 oli Autola Oy. 1930-luvulla Renault’n maahantuojana oli Oy Ren-Auto Ab, joka osallistui Helsingissä pidettyihin autonäyttelyihin laajalla mallivalikoimalla useampana vuonna. Tästä huolimatta Renault ei tullut Suomessa yleiseksi automerkiksi ennen toista maailmansotaa. Myyntitahti kuitenkin kasvoi kovaa vauhtia, sillä jo vuoden 1954 lopussa Renault oli Suomen seitsemänneksi yleisin henkilöautomerkki 2 405 autolla.

Renaultin ja Dacian nykyisiä tuotantomalleja edustavat autot kuten Captur, viidennen sukupolven Clio, Duster, Espace V, Kadjar, Kangoon toinen sukupolvi, neljännen sukupolven Mégane, Scénic ja Twingo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Nissan laskee ARIYA-sähköauton hintaa

Nissan on päättänyt laskea ARIYA-malliston hintoja 1000-4200 euroa mallista riippuen. Päätös johtuu kilpailutilanteen kiristymisestä, ja toimitustilanteen parantumisesta.

Uudesta Mercedes-AMG GT:stä julkaistiin tiiseri – autoon voi tutustua ennakkoon 450 eurolla

Jo toissavuonna esitelty Mercedes-AMG SL on jäänyt vielä odottelemaan umpikattoista sisarmalliaan, eli Mercedes-AMG GT:n seuraavaa sukupolvea. Sekin muuttuu jatkossa entistä käytännöllisemmäksi 2+2-paikkaisen istuinjärjestelyn myötä.

Nissan satsaa sähköautoihin – vuoteen 2030 mennessä on tulossa 19 täyssähköistä uutuutta

Nissan julkaisi jo toissavuonna Nissan Ambition 2030 -nimisen strategian, jonka piti tuoda mukanaan koko liuta uusia sähköautoja. Nyt niiden määrä on kasvanut vielä neljällä.

Nissan vei vanhat ja ainutlaatuiset konseptiautot romutettavaksi

Konseptiautojen tuhoamisella on pitkät perinteet, eikä sitä näytä nytkään estävän mikään. Tällä kertaa asialla on Nissan.

Tyyliniekan uusimmat