Quantcast

Renault 5 GT lava-auto on hauska ilmestys

eBayn tarjonta tuntuu rajattomalta, sillä niin erikoisia tuotteita siellä välillä kaupitellaan. Hyvästä esimerkistä käy 80-luvun Renault 5 GT:stä tehty pick-up!

Britanniasta löytyvä auto ei ole hinnan kiroissa ainakaan ainutlaatuisuutensa puolesta, sillä hintapyyntö on 8000 puntaa. Raskaalla kädellä kustomoitu auto pohjautuu toisen sukupolven 1987 Renault 5:n kolmioviseen viistoperään, mutta tämä yksilö on kokenut melkoisen määrän muutoksia. Niistä ilmeisin on tietysti takamatkustajatilan poistaminen, joka on korvattu lava-autoista tutulla lavapedillä.

On sanomattakin selvää, että 80-luvun pikkuauto ei tarjoa tilantuntua tai suurta kuljetuskapasiteettia. Piskuisen lavan käyttökelpoisuutta pienentävät entisestään subwoofer, sekä auton jäykkyyttä lisäävä tanko. Muunnos on kuitenkin melko ansiokkaasti toteutettu, ja lavan katekin peittää tavaratilan jokaisen sentin.

Suosittelemme

Ranskalainen pikkuauto on saanut ulkomuotoaan koristamaan myös leveän korisarjan, jossa on toimimattomat sivuaukot viittauksena keskimoottoriseen R5 Turboon. Auton alle ovat löytäneet tiensä valkoiset 17-tuuman kokoiset Speedlinen kevytmetallivanteet, jotka puolestaan tuovat mieleen Renault Clio Williamsin kultaiset vastaavat. Harmaanmustaa ulkoista värimaailmaa hallitsevat hiilikuitujäljitelmän pintaansa saanut konepelti, sekä aitoa patonkimaan tunnelmaa huokuvat keltaiset ajovalojen linssit.

Ohjaamon puolelta löytyvät pari Recaro ep3 -kuppi-istuinta, Alcantara-verhoiltu kojelauta, Momon valmistama ohjauspyörä, sekä Pioneerin äänentoistojärjestelmä. Myyjä ei kerro moottorin teknisistä tiedoista mitään muuta, kuin että se on ”voimakkaasti viritetty”. Jousitus näyttää myös olevan madallettu, mikä viittaa alkuperäistä jäykempään matkantekoon.

EBayn listauksen mukaan Rellun matkamittarin lukema on 183 465 kilometriä, mutta näistä vajaat 5000 km on ajettu viimeisen vuosikymmenen aikana. Auton elinkaaren aikana sillä on ollut yhteensä yhdeksän omistajaa, jotka ovat kukin vuorollaan paisuttaneet auton mukana seuraavaa paksua huoltohistoriaa. Nähtäväksi jää, onko joku valmis maksamaan 8 000 puntaa, eli päivän kurssilla reilut 9000 euroa tästä erikoisesta viitosärrästä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat