Pook esitteli Muumi-kellomalliston

Itäsuomalainen mikrokellobrändi Pook Watches esitteli Moomin Charactersin kanssa yhteistyössä tehdyn Muumi-kellomalliston.

Itä-Suomesta kotoisin oleva, vuonna 2018 perustettu Pook Watches, on solminut Moomin Charactersin kanssa yhteistyösopimuksen, jonka lopputuloksena Pook aloitti kolmesta Muumi-kellosta (Pook Moomin Edition) muodostuvan kellosarjan ennakkomyynnin torstaina 26. toukokuuta.

» Ennakkotilaa Pook Moomin Edition -rannekello.

Pook Watches kertoo tiedotteessaan, että “Muumit ovat ajattomia, kaikkialla maailmassa tunnettuja hahmoja, jotka loi rakastettu taiteilija ja kirjailija Tove Jansson. Muumit seikkailevat omassa maailmassaan, jossa meri ja luonto on hyvin tärkeä elementti. Siksi on hyvin luonnollista, että muumit ja Pook-kellot löysivät toisensa.”

Pookin kellot suunnitteleva Andreas Prepula on suunnitellut kellosarjan, joka tuo laadukkaat suomalaiset Muumi-kellot entistä useamman ulottuville. Kellojen suunnitteluun on osallistunut myös Moomin Charactersin tiimi.

Pook Moomin Edition -kellomallit

Pook Moomin Edition -mallisto muodostuu ensimmäisessä vaiheessa kolmesta eri kellosta, joiden kaikkien hinta on 495 euroa. Kelloissa on 38,5 millimetrin teräskuori, japanilainen Miyota 8215 -automaattikoneisto 42 tunnin käyntivaralla, safiirilasi ja tekstiiliranneke. Kutakin kellomallia tehdään 100 kappaleen rajoitettu erä ja kellot on numeroitu. Kelloille myönnetään kolmen vuoden takuu ja niiden jakelu aloitetaan ennakkomyynnin jälkeen syksyllä 2022.

Suosittelemme

Tuttuja Muumi-aiheita

Kellotauluista löytyy tuttuja Muumi-hahmoja. Ensimmäisessä kellossa Muumipeikko ja Niiskuneiti katsovat tähtimaisemaa, johon on tehty mekaanisesti liikkuva pyrstötähti, jonka perässä näkyy värikäs häntä. Toisessa kellossa Muumipappa purjehtii öisellä merellä. Tässä kellotaulussa on kuu, joka alkaa hohtaa valkoista valoa pimeän tullen. Sarjan kolmannessa kellossa Pikky Myy seuraa kellotaulun salamointia. Salamat alkavat hohtamaan valoa pimeässä.

Moomin Characters lyhyesti

Moomin Characters Oy Ltd on virallinen Muumi-hahmojen tekijänoikeuksien valvoja. Muumit ovat yksi Suomen suurimmista vientituotteista, ja niillä on maailmanlaajuinen fanikunta. Tove Jansson (1914–2001) kirjoitti ja kuvitti useita Muumi-romaaneja ja satoja sarjakuvia vuosien 1945 ja 1980 välillä. Tove Jansson perusti Moomin Characters Oy Ltd:n 1950-luvulla yhdessä veljensä Lars Janssonin kanssa huolehtimaan Muumi-hahmojen tekijänoikeuksista, ja se on edelleen perheyritys.

Pook Watches lyhyesti

Pookin kelloja myydään omalla kellopajalla Joensuussa, ja sen lisäksi valikoitujen suomalaisten jälleenmyyjien toimesta sekä useissa verkkokaupoissa Suomessa ja ulkomailla. Pookin kelloja on tähän mennessä myyty 33 maahan, yli 2000 kappaletta. Kaikki Pookin kellot suunnittelee Liperistä kotoisin oleva Andreas Prepula, ja kellot kootaan Joensuussa Andreaksen ja kokeneen kellosepän Jani Ikosen toimesta.

Lue lisää