Pininfarinan tulevasta sähkösportista saattaa tulla maailman tehokkain auto – voimavaroiksi povataan yli 1900 heppaa

Pininfarina-nimellä on suorastaan legendaarinen kaiku italialaisen muotoilun ystävien korvissa. Nykyään Pininfarina on myös autonvalmistaja, joka kuuluu intialaisjätti Mahindralle. Firma on jo pitkään hehkuttanut tulevaa hyperautoaan, joka liikkuu täysin sähkön voimin. PF0:ksi nimetystä uutuudesta on julkaistu tiiserikuviakin, ja nyt myös auton tekniikasta on vuotanut julkisuuteen tarkempia tietoja.

Jo aiemmin oli tiedossa, että Pininfarinan sähkötykin voimanlähteen toimittaa kroatialainen Rimac, joka on ehtinyt niittää mainetta myös omilla hyperautoillaan. Automobilii Pininfarina on lisäksi kertonut, että uutuus kiihtyy nollasta sataan alle kahdessa sekunnissa, ja 300 km/h:n nopeuden pitäisi olla taulussa alle 12 sekunnissa. Nyt näiden lukemien taustalle on saatu lisävalaistusta.

Brittiläinen Auto Express tietää nimittäin kertoa, että PF0:ssa käytetään omaa sähkömoottoria joka pyörällä. Niiden yhteistehon ilmoitetaan olevan peräti 1900 hevosvoimaa, ja vääntöä pitäisi löytyä 2300 newtonmetrin verran. Pininfarinan luomus olisi näiden lukemien myötä huomattavasti tehokkaampi kuin 1500-heppainen Bugatti Chiron tai mikään muu tällä hetkellä myynnissä oleva auto.

Piston Heads -sivusto pistää vielä paremmaksi ja kertoo PF0:n huipputehoksi jopa 1925 hevosvoimaa. Tämän arvon myötä taakse jäisi hiuksenhienosti myös Rimacilla suunnitteilla oleva C_Two-niminen hyperauto, jossa pitäisi olla tarkalleen 1888 heppaa. Automobilii Pininfarina on ottanut tavoitteekseen maailmanluokan hyperauton kehittämisen, jossa myös muotoilulla on tärkeä osansa. Sen taustalla vaikuttaa erillisenä yrityksenä toimiva muotoilustudio Pininfarina, joka aikoo PF0:ssa hyödyntää Puraksi nimettyä uutta design-filosofiaansa.

Suosittelemme

Tavoitteena on puhdaslinjaisuus ja mahdollisimman liukas aerodynamiikka, jota ei haluta rikkoa kuin minimimäärällä ilmanottoa ja -poistoa varten tarvittavia aukkoja. PF0:aa aiotaan valmistaa vain 150 kappaleen erä, ja ostajilla ei saa olla pikkurahasta puutetta. Täyssähköisestä hyperautosta täytyy nimittäin pulittaa noin 1,7 miljoonaa euroa ennen veroja ja mahdollisia lisävarusteita.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat