Pienet kaupunkiautot ovat historiaa – uusi Smart #1 Brabus on lähes 430-heppainen sähkö-crossover

Smart aloitti neljännesvuosisata sitten pienten kaupunkiautojen valmistajana. Tätä nykyä merkki on puoliksi kiinalaisen Geelyn omistuksessa, ja uuden ajan alkua symboloi #1-niminen crossover.

Se ei ole ehtinyt Euroopassa vielä myyntiin, mutta Kiinan Chengdun autonäyttelyssä esiteltiin jo auton tehoversio. Siitä vastaa Mercedes-Benzin alaisuudessa kehitettyjen sportti-Smartien tavoin saksalainen Brabus, joka on tuunannut pääasiassa Mersuja jo vuosikymmenten ajan. Brabuksen aiempien Smartien tunnuspiirteisiin kuului näyttävä korisarja, mutta tällä kertaa ulkoiset muutokset ovat hyvin hillittyjä.

Brabuksen sporttimallin erottaa ulkoisesti ainoastaan konepellin alareunan tuntumaan lisätyistä ilma-aukoista, etupuskurin uusiksi laitetuista ”ilmaverhoista” sekä kaksivärisisistä vanteista, jotka yhdistelevät mustaa kiillotettuun alumiiniin. Ulkovärityksessä hyödynnetään puolestaan kolmea eri sävyä, eli mattaharmaata, mustaa ja punaista, jota löytyy myös jarrusatuloista.

Sisätiloja koristavat puolestaan Brabuksen logot istuinten niskatuissa, alcantaralla ja nahalla verhoiltu ratti sekä punaiset kontrastiompeleet. Sisustankin tyyli on enemmän hillittyä kuin räväkkää, mutta ulkokuoren alta potkua löytyy riittämiin. Brabus ja Smart ovat sovittaneet myös etuakselille oman sähkömoottorinsa, joka tuottaa 156 hevosvoimaa ja 200 newtonmetriä takamoottorin 272 hepan ja 343 newtonin lisäksi.

Suosittelemme

Kokonaisvoimavaroiksi kerrotaan hulppeat 428 hevosvoimaa ja 543 newtonmetriä. Myös suorituskyky on hulppeaa, koska kohtuullisen kompakti nelivetoinen crossover pinkaisee näillä avuin vain 3,7 sekunnissa nollasta sataan. Brabuksessa käytetään ilmeisesti samaa 66 kWh:n akkupakettia kuin #1:n perusmallissa, joten toimintasäde lienee jonkin verran pienempi kuin perusversiolle kerrotut 440 kilometriä.

Smartin uusi aika näkyy Brabuksen crossoverin hinnoissakin, jotka alkavat Kiinan markkinoilla reilua 40 000 euroa vastaavasta summasta. Hintaero perusmalliin on tuntuva, koska siitä peritään Kiinassa noin 27 000 euroa. Siitä ei ole vielä tietoa, tuleeko Smart #1 Brabus myyntiin myös vanhalla mantereella tai muualla Kiinan ulkopuolella.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat