Onko tässä tulevaisuuden moottoripyörä?

Futuristinen Teslan Cybertruck on saanut suunnittelijat pohtimaan, miltä moottoripyörät näyttäisivät tulevaisuudessa. 

Kyseessä on Model M Electric Cybercycle -niminen tutkielma, jonka nimensä mukaisesti on vahvasti sähköisen Cybertruckin jalan jäljillä, vaikka koko autoa ei vieläkään ole edes saatavilla. Kyseessä on täysin itsenäinen tutkielma, josta on vastuussa muotoilun ammattilainen nimeltä Victor Rodriguez Gomez, eikä sillä ole virallisesti mitään tekemistä Teslan kanssa. Villisti muotoiltu Cybertruck on aiheuttanut jo niin paljon kohua, että sen huomionhakuisessa vanavedessä kannattaa hyödyntää myös omia ideoitaan.

Gomezin kaksipyöräiseen pätevät samat lainalaisuudet kuin Cybertruckiin, eli se on uskalias, heittää perinteiset näkemykset romukoppaan ja se on varmasti innoitusta herättävä. Hänen oma kuvauksensa projektista on yksinkertaisen suoraviivainen. Gomez sanoo, että “Lähitulevaisuudessa räjähdysmäinen väestönkasvu yhdessä massiivisen kulutuksen kulttuurin kanssa merkitsee monitoimisten, tehokkaiden ja ympäristöystävällisten henkilöliikennevälineiden tarvetta.”

Suosittelemme

Suunnitteluluonnokset osoittavat, että sähkömoottori sijaitsisi erittäin matalalla rungossa, ja akkuyksikkö olisi juuri sen yläpuolella. Silmiinpistävin yksittäinen elementti on kuitenkin renkaat, joissa keskiosat ovat tyhjää täynnä. Myös piiloon taitettavat ohjauskahvat tekevät laitteesta erittäin virtaviivaisen näköisen. Takavalo toimii myös selkeänä osoituksena pyörän nimestä, koska se muodostaa kirkkaan punaisen M-kirjaimen.

Vaikka tämäkin tutkielma voi jäädä toteutumatta, niin mahdollisuus saavuttaa jotain suurempaa on aina olemassa. Koskaan ei voi tietää, jos vaikka itse herra Tesla, Elon Musk, innostuisi tällaisista luonnoksista. Joka tapauksessa on mielenkiintoista huomata, kuinka Tesla ja Cybertruck tuntuvat olevan miltei pohjaton kaivo innostuneille faneille. Vaikka sähköautovalmistaja Teslasta ei itse pitäisikään, niin yrityksen vaikutus tulevaisuuden liikkumisvälineisiin on kiistatta jo nyt ollut valtaisa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat