Nyt on joustoa, tämä auto kestää hurjimmatkin hypyt

Mint 400 on Yhdysvalloissa pidettävä kilpasarja, mikä on kunnioitettavalla 50-vuoden iällään maan vanhin ja vaativin off-road kilpailu.

Ensimmäinen mestaruuteen yltänyt nelivetoinen off-road auto oli Rod Hallin ajama ja Bill Stroppen rakentama Ford Bronco. NORRA Mexican 1000-kilpailun voitto irtosi vuonna 1969 noin kymmenen sekunnin kaulalla moottoripyöriin nähden. Tänä vuonna mukana on jo 350 tiimiä, jotka kilpailevat 25 eri luokassa toisiaan ja radan asettamia haasteita vastaan.

Videolla nähdään Rod Hallin legendaarinen Ford Bronco ja uudempaa polvea edustava Justin Matneyn Trick Truck. Tämä lähes yliluonnollisilla joustovaroilla varustettu modernin teknologian tuotos on Geiser Brothersin rakentama Rigid Industries Unlimited Trick Truck, joka pudotetaan malliksi nosturin nokasta betonilattialle.

Auton alusta ottaa pudotuksen vastaan uskomattoman hienosti ja jos auto osaisi puhua, se varmaankin kysyisi: “Oliko tässä kaikki?” Jos tavallinen maastoauto pudotettaisiin yhtä korkealta, jotain menisi taatusti pahasti pieleen ja korjaamoreissu olisi edessä.

Trick Truckin huippunopeus on noin 225 km/h ja alle metrin töyssyihin ja kuoppiin ei tarvitse hiljentää. Tässä oiva auto peittoamaan kotikatuja koristavat hidastetöyssyt! No, leikki sikseen ja video päälle. Äijäauto!

Lue lisää