Noin 30 000 dollarin minikokoisessa Ferrarissa on 0.1-litran moottori

Jos isän rahkeet eivät riitä lähemmäs miljoonan taalan oikeaan Ferrari Daytonaan, voi lapselleen sentään ostaa huomattavasti edullisemman version.

Kuva: Group Harrington

Miami Vicestakin tuttu Ferrari Daytona on eräs Maranellon ihailluimmista V12-autoista. Lasten huippuluokan ajettaviin miniatyyriautoihin erikoistunut Harrington tarjoaa autosta oman minikokoisen näkemyksensä. Tästä lasten autosta löytyy 110-kuutioinen ilmajäähdytteinen ja yksisylinterinen nelitahtimoottori, joka pystyy tuottamaan 6,7 hevosvoimaa 8 500 kierroksen nopeudella. Vääntöä koneesta saadaan irti 6,6 Newtonmetriä. Voima välitetään takapyörille kolmivaihteisen sekventiaalivaihteiston kautta, jossa ei ole kytkintä, mutta jossa on peruutusvaihde.

Kuva: Group Harrington

Auton huippunopeus on 45 km/t, joka voidaan rajoittaa 28 km/t, mikäli vanhemmat eivät halua lapsensa ajavan niin nopeaa vauhtia. Autossa on puutarhakoneista tuttu teräslaatikkorunko, joka on pulverimaalattu. Kori on puolestaan lasikuitua. Mini-Ferrarin jousitus on täysin itsenäinen, ja siinä on teräksiset kääntövarret säädettävillä kaasuiskunvaimentimilla. Jarrutkin ovat tuuletetuilla levyillä varustetut aidot Brembon valmisteet.

Kuva: Group Harrington

Lisäksi autosta löytyy hammastanko-ohjaus, ja polkimet voidaan säätää lapsille tai aikuisille sopiviksi. Sisusta voidaan asiakkaan toiveiden mukaan verhoilla vinyylillä, tai aidolla nahalla. Myös kojelaudan autenttisuuteen on panostettu, sillä siitä löytyvät käynnistys, merkkivalot, toimiva äänimerkki ja ajovalot, sekä katkaisimet, joista voidaan avata niin konepelti kuin takaluukun kansikin.

Kuva: Group Harrington

Pituutta lasten Ferrarilla on reilut 2,5 metriä ja auton paino tyhjänä on 220 kilogrammaa. Autoa kauppaava RM Sotheby’s on arvioinut kulkupelin vasarahinnaksi noin 22 500 – 33 500 dollaria. Ilman hintavarausta myytävää autoa pääsee huutamaan Pariisin huutokaupassa 2. helmikuuta.

LähdeCarscoops

3 KOMMENTIT

 1. Lause:

  Auton hippunopeus on 45 km/t, joka voidaan rajoittaa 28 km/t, mikäli vanhemmat eivät halua lapsensa ajavan niin nopeaa vauhtia.

  Mikä on “hippunopeus”?

  SI-järjestelmässä nopeus ilmoitetaan km/h, ei km/t, joka tarkoittaa SI-järjestelmässä kilometriä tonnissa – “t” kun on painomäärän eli tonnin lyhenne.

  • Hippunopeus kuulostaa tieteelliselle, mutta tässä tapauksessa on ihan vain kirjoitusvirhe, joka on nyt korjattu.

   Yleiskielisessä tekstissä kilometri tunnissa voidaan lyhentää myös km/t.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat