Noin 30 000 dollarin minikokoisessa Ferrarissa on 0.1-litran moottori

Jos isän rahkeet eivät riitä lähemmäs miljoonan taalan oikeaan Ferrari Daytonaan, voi lapselleen sentään ostaa huomattavasti edullisemman version.

Kuva: Group Harrington

Miami Vicestakin tuttu Ferrari Daytona on eräs Maranellon ihailluimmista V12-autoista. Lasten huippuluokan ajettaviin miniatyyriautoihin erikoistunut Harrington tarjoaa autosta oman minikokoisen näkemyksensä. Tästä lasten autosta löytyy 110-kuutioinen ilmajäähdytteinen ja yksisylinterinen nelitahtimoottori, joka pystyy tuottamaan 6,7 hevosvoimaa 8 500 kierroksen nopeudella. Vääntöä koneesta saadaan irti 6,6 Newtonmetriä. Voima välitetään takapyörille kolmivaihteisen sekventiaalivaihteiston kautta, jossa ei ole kytkintä, mutta jossa on peruutusvaihde.

Kuva: Group Harrington

Auton huippunopeus on 45 km/t, joka voidaan rajoittaa 28 km/t, mikäli vanhemmat eivät halua lapsensa ajavan niin nopeaa vauhtia. Autossa on puutarhakoneista tuttu teräslaatikkorunko, joka on pulverimaalattu. Kori on puolestaan lasikuitua. Mini-Ferrarin jousitus on täysin itsenäinen, ja siinä on teräksiset kääntövarret säädettävillä kaasuiskunvaimentimilla. Jarrutkin ovat tuuletetuilla levyillä varustetut aidot Brembon valmisteet.

Kuva: Group Harrington

Lisäksi autosta löytyy hammastanko-ohjaus, ja polkimet voidaan säätää lapsille tai aikuisille sopiviksi. Sisusta voidaan asiakkaan toiveiden mukaan verhoilla vinyylillä, tai aidolla nahalla. Myös kojelaudan autenttisuuteen on panostettu, sillä siitä löytyvät käynnistys, merkkivalot, toimiva äänimerkki ja ajovalot, sekä katkaisimet, joista voidaan avata niin konepelti kuin takaluukun kansikin.

Kuva: Group Harrington

Pituutta lasten Ferrarilla on reilut 2,5 metriä ja auton paino tyhjänä on 220 kilogrammaa. Autoa kauppaava RM Sotheby’s on arvioinut kulkupelin vasarahinnaksi noin 22 500 – 33 500 dollaria. Ilman hintavarausta myytävää autoa pääsee huutamaan Pariisin huutokaupassa 2. helmikuuta.

LähdeCarscoops

Lue lisää