Nissan LEAF:n toimintamatka kasvaa yli kahdellakymmenellä prosentilla

Nissan esittelee Nissan LEAFin päivitetyn version, jonka 30 kWh:n akustolla auto suoriutuu ilman latausta jopa 250 kilometrin matkasta. Toimintamatka on näillä lukemilla segmentin paras.

Paremman akun ja pidemmän toimintamatkan lisäksi LEAF on saanut myös muotoilupäivityksiä, mutta auton toki vielä tunnistaa LEAFiksi yhdellä vilkaisulla.

“Maailman myydyin täyssähköauto LEAF on nyt entistäkin parempi. Uusi 250 kilometrin toimintamatka tekee sähköautosta käytännöllisen vaihtoehdon tuhansille eurooppalaisille autoilijoille, jotka eivät ole aikaisemmin olleet täysin vakuuttuneita sähköauton sopivuudesta heidän käyttötarpeisiinsa. Pidemmän toimintamatkan ansiosta yhä useampien autoilijoiden on nyt helppo valita LEAF”, kertoo Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe.

LEAFin uusi 30 kWh:n akku mahdollistaa pidemmät ajomatkat. Se on saatavana Acenta- ja Tekna-varustetasoihin. Auton muotoilussa ei ole kuitenkaan tehty kompromisseja – ulkomitat ovat samat kuin nykyisessä 24 kWh:n mallissa, ja painoa on vain 21 kg enemmän.

Uuden akun parempi suorituskyky perustuu akun suunnitteluun ja kemiallisten ominaisuuksien parannuksiin. Hiilen, typen ja magnesiumin lisääminen elektrodeihin tehostaa suorituskykyä, minkä lisäksi myös kennojen paremmalla sijoittelulla on vaikutusta. Nissan on varma uuden 30 kWH:n akun suorituskyvystä ja luotettavuudesta, joten sille on myönnetty kahdeksan vuoden /160 000 kilometrin takuu.

LEAFin 30 kWh:n akun lataaminen on yhtä helppoa kuin nykyisen 24 kWh:n akunkin. Autoilijat voivat ladata akkua kotona, julkisissa latauspisteissä tai käyttämällä pikalatureita (3-vaiheiset, 400 V:n laturit), joiden verkosto laajenee nopeasti ympäri Eurooppaa.

Suosittelemme

Nissan Leaf

Mallivuoden 2016 LEAFissa Carwings-järjestelmä on korvattu uudella NissanConnect EV -järjestelmällä. Kaikki alkuperäisen järjestelmän kiitosta saaneet ominaisuudet ovat tallella. Niiden lisäksi järjestelmässä on uusia ominaisuuksia, muun muassa aktivointiprosessia on yksinkertaistettu.

Uudessa NissanConnect EV -järjestelmässä on latauskartta, joka tarjoaa reaaliaikaista tietoa latureista ja niiden tilasta. NissanConnect EV -järjestelmän kanssa saumattomasti toimiva karttajärjestelmä sisältää myös täysin uudistetun navigointijärjestelmän, huoltotarpeisiin liittyvät muistutukset ja ajoneuvopaikannuksen.

NissanConnect EV -järjestelmässä on myös uusi käyttöliittymä, digitaalinen radiovastaanotin ja kapasitiivinen 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka avulla käyttäjä voi helposti tarkentaa ja loitontaa karttanäkymää ja siirtyä valikosta toiseen.

LEAF valmistetaan edelleen Nissanin Sunderlandin tehtaalla Isossa-Britanniassa, ja uusi malli tulee myyntiin Euroopassa tammikuussa 2016. Uuden LEAF 30 kWh-mallin hinta tulee olemaan noin 2000 euroa 24kWh-versiota korkeampi. Lopulliset hinnat ja tekniset tiedot eri markkina-alueilla julkistetaan pian.

Lue lisää