Näin Teslan jäätyneen ovenkahvan saa auki

Talvi ja Tesla eivät aina sovi yhteen. Internetin ihmemaassa kiertääkin hyviä vinkkejä, miten amerikkalaisen sähköauton jäätyneen oven voi avata.

Tesla-malleissa on auton kylkilinjaan upotetut ovenkahvat, jotka voivat kuitenkin pakkasella aiheuttaa harmaita hiuksia näiden autojen omistajille. Jotkut ovatkin jo ehtineet vitsailla, että ”jos jokin asia ei ole rikki, älä muuta sitä”. Tällä tietenkin viitataan jo yli sata vuotta vanhaan keksintöön nimeltä auton ovenkahva, joka on kuitenkin Tesloissa, ja muissa samaa suunnittelufilosofiaa käyttävissä sähköautoissa muutettu toimimaan auton luonteeseen sopien sähköisesti.

Uppoasennettavat ovenkahvat ovat lämpimällä säällä toimiessaan tyylikkäitä ja myös hyödyllisiä, sillä ne auttavat auton aerodynamiikassa, joka on noussut erityisesti sähköautojen myyntivaltiksi. Jos autosi kuitenkin jäätyy, tai vaikka vain likaa juuttuu ovenkahvan taakse, niin tässä tapauksessa sinulla ei ole perinteistä vipua sen avaamiseen. Mitä tällaisessa tilanteessa tulisi tehdä, kun myös pakkasaamuina tulisi lähteä töihin?

Tesla Model 3:ssa ja Model Y:ssä on manuaalisesti avattavat uppoasennettavat ovenkahvat, toisin kuin Model S ja Model X -malleissa. Näissä autoissa on sähkökäyttöiset ovenkahvat, joiden oletetaan työntyvän ulos ovea avattaessa. Jotkut Teslan omistajat haluaisivat toimitusjohtaja Elon Muskin tekevän jotain tälle melko nolollekin ongelmalle. Vaikka sovelluspohjaiset tai sähkökäyttöiset ovenkahvat olisivatkin ihmiskunnalta ovenavaamis-asiaan huipputekninen ratkaisu, on Tesla keksinyt yksinkertaisemman lähestymistavan, joka on myös mainittu Model 3 -oppaassa.

Ratkaisu on hieman luolamiesmäinen, sillä kahvaa tulisi kumauttaa nyrkillä. Omistajan on kuitenkin varmistettava, että ei mäjäytä autoaan liian kovaa. Tesla Model 3 -oppaan mukaan yritys ehdottaa samanlaisen voiman käyttöä, kuin “naapurin asunnon oveen koputtaminen”, jotta jäätynyt Tesla ei vahingossa menisi lommoille. Oppaassa ei kuitenkaan huomioida, mikäli omistajalla sattuisi olemaan huonojen naapuruussuhteiden raskauttama nyrkki oven koputteluun.

Alle on koottu amerikkalaisten Teslan omistajien Twitterissä jakamia vinkkivideoita, miten omistajan tulisi lähestyä jäätyneen Teslansa ovenkahvaa.

Suosittelemme

 

 

 

LähdeJalopnik

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat