Musketeer Gentsin kaulusluut

Kaupallinen yhteistyö: Musketeer Gents

Kovat kaulassa lienee useimmille tuttu termi. Käytännössähän tuo tarkoittaa kauluspaitaa, jonka kaulukset ovat jäykät. Useimmissa kauluspaidoissa kaulukset on jäykistetty muovisilla kaulusluilla, jotka on vieläpä ommeltu kauluksen sisään. Tällöin kauluksen kovuuteen ei voi vaikuttaa muuten, kuin purkamalla kaulusluun päästä ommel, jolloin muovisen kaulusluun saa irroitettua ja sen voi korvata metallisella luulla.

Fiksummin suunnitelluissa kauluspaidoissa kaulusluu on sille varattuun taskuun sujautettavaa mallia, mutta valitettavan usein näissä paidoissa on kustannussyistä muoviset kaulusluut, jotka joustavat helposti, eivätkä näin pidä kaulusta skarppina. Poikkeuksia toki löytyy ja esimerkiksi englantilaisen Charles Tyrwhittin paitojen mukana tulee säännönmukaisesti metalliset kaulusluut.

Musketeer Gentsin kaulusluut rasiassa.

Kaulusluita voi ostaa myös jälkikäteen. Yksi tällaisista toimijoista on suomalainen Musketeer Gents, joka lähestyi Tyyliniekkaa tuotetestin merkeissä. Musketeer Gentsin ratkaisu on viety askeleen pidemmälle, eli kaulusluun mukana tulee voimakas magneetti, jonka tehtävä on pitää kaulus tiukasti paitaa vasten.

Musketeer-Gents-kaulusluu-ja-magneetti

Joissakin paidankauluksissa ongelmaksi muodostuu ns. siipiasento, jolloin kauluksen kärki nousee voimakkaasti irti paidasta ja pahimmassa tapauksessa kaulus törröttää ikävästi takin kauluksen alta. Asettamalla magneetin paidan sisään kauluksen kärjen kohdalle saadaan paidan kauluksen kärki kiinni paitaan.

Suosittelemme

Toki Musketeerin kaulusluut toimivat myös ilman magneettia, joten niiden avulla saa paidan kuin paidan kaulukset ojennukseen. Ainoa rajoittava tekijä on kaulusluiden pituus, joka sulkee pois niiden käytön kapeimmissa kauluksissa.

Musketeer-Gents-kaulusluut-mintisti-paikoillaan

Käytännön testistä Musketeerin kaulusluut magneeteilla selvisivät moitteettomasti, kun olin kovat kaulassa Sveitsin suurlähettilään kutsuvieraana.

 

Lue lisää