Mitä jos Mercedes G-sarja olisi tullut jo 1969 luksusmaasturina?

G-Mersu on nykyään varakkaiden statussymboli, mutta edelleen myös maastokelpoinen ajoneuvo. Entä jos se olisikin esitelty kymmenen vuotta aikaisemmin nykytrendien mukaisena ylellisyysautona?

Vastatakseen tähän kysymykseen Facebookissa vaikuttava itsenäinen taiteilija Abimelec Design on asiantuntevasti muokannut klassisen G-sarjan. Tällä kertaa ei ole niinkään lähdetty kehittämään sotilasmaasturia, vaan alusta alkaen rikkaille autonostajille tarkoitettua menopeliä, jossa pääpaino on ylellisyydessä. Tulos on varsin mielenkiintoinen, ja muistuttaa tällaisenaan enemmän luksusmaastureiden kantaisiä Range Roveria ja varsinkin Jeep Wagoneeria.

Tämä vuoden 1969 G-sarjan tulkinta on koriltaan hyvin samanlainen kuin nykyinenkin kantikas edustajansa, sillä laatikkomainen muotokieli on pysynyt G-sarjan tavaramerkkinä näihin päiviin saakka. Klassisen Geen etuosassa on kuitenkin hyvin vähän yhteistä nykyisen mallin kanssa, ja se saakin inspiraationsa aikansa Mercedes-Benz 600 luxusautosta, jossa on suuri kromattu etusäleikkö, sekä samantapaiset pystyt ajovalot kromikehysten sisässä. 60-luvun G-mallin etupuskuri on myös viimeistelty kromilla, kuten tuohon aikaan kuului.

Useita muitakin yksityiskohtia sopii tässä versiossa 1960-luvun lopun ajoneuvoon. Näitä ovat mm. kromiset sivupeilit ja ovenkahvat, kun taas valkosivurenkaat kapseleineen tuovat kovasti mieleen W111-korimallin. Vaikka emme voi palata ajassa taaksepäin nähdäksemme minkälainen 60-luvun G-sarjan auto olisi ollut ajaa, voimme katsoa tulevaisuuteen, jossa G-sarja syntyy uudelleen sähköisenä EQG-versiona. Tätä mallia on kehitetty jo jonkin aikaa, ja sen odotetaan saapuvan mallivuodelle 2024.

Suosittelemme

Mitä mieltä sinä ole, olisiko G-sarja ollut mielenkiintoisempi jo vuosikymmentä aikaisemmin esiteltynä ylellisyysautona?

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat