Mika Häkkinen Edition on kotimaisen Vergen uusi navaton sähkömoottoripyörä

Mika Häkkinen Signature -sarjan sähkömoottoripyörä on melkoinen hirviö takapyörään kätketyllä tuhannen Newtonmetrin moottorillaan

Kuva: Verge Motorcycles Oy.

Vuoden 2023 alussa kaksinkertainen Formula 1 -maailmanmestari Mika Häkkinen jätti lupsakat eläkeläisajat taakseen lähtiessään yhteistyöhön kotimaisen Verge Motorcycles Oy:n kanssa. Kaksikko päätti juhlistaa uutta kumppanuuttaan lanseeraamalla rajoitetun erän pyörämallin jo merkin olemassa olevasta superpyörästä.

Verge TS Pro -alustaan pohjautuva Signature-sarjan pyörä on jo entuudestaan melkoisen suorituskykyinen pakkaus. Teho saadaan sähkömoottorista, joka siirtää voiman suoraan takapyörään, mikä vähentää liikkuvien osien, kuten ketjujen tarvetta lisäten näin samalla tehokkuutta. Erityinen navaton moottori tarjoaa kuljettajalleen 1000 Nm vääntömomentin, joka voi kiihdyttää pyörän sadan kilometrin vauhtiin vain noin 3,5 sekunnissa. Huippunopeutta pyörälle luvataan 200 km/t.

Kuva: Verge Motorcycles Oy.

Patentoitu moottori ei ainoastaan tarjoa vaikuttavaa tehomäärää, vaan siinä on myös ainutlaatuinen pinnaton takapyörä, mikä tekee siitä massasta erottuvan. Lisäksi rakenne säästää tilaa pyörän keskellä mahdollistaen ylimääräisten akkukennojen sijoittelun. Tällä kokoonpanolla pyörällä on vaikuttava 350 km kantama, ja lisäksi se voidaan ladata täyteen pikalatauksella vain 35 minuutissa.

Vergen mukaan Häkkisen nimikkopyörän painopiste on sijoitettu varsin matalalle, mikä parantaa moottoripyörän ohjattavuutta ja ajovakautta. Lisäksi pyörän pikimustat jousitus ja iskunvaimentimet lisäävät sen ainutlaatuista tummanpuhuvaa estetiikkaa. Jousituksen osat sointuvat hiilikuidusta valmistettuihin korinosiin, jotka täydentävät tummanharmaata ja hopeaa korirakennetta, jotka muistuttavat Häkkiselle mestaruuden tuoneiden McLaren-Mercedes Formula 1 -autojen väritystä.

Kuva: Verge Motorcycles Oy.

”Tiedän kokemuksesta, mitä tarvitaan sellaisen ajoneuvon kehittämiseen, joka ilmentää nopeutta, tarkkuutta ja eleganssia. Halusin suunnitella pyörän mahdollisimman pienintä yksityiskohtaa myöten sen sijaan, että olisin valinnut vain värin”, Häkkinen kuvailee yhteistyötään Vergen kanssa. “Jokainen pyörä on numeroitu, ja niistä löytyy ainutlaatuinen nimikirjoitus. Tämä sähköinen superpyörä edustaa moottoripyöräilyn tulevaisuutta, ja on samalla osoitus täysillä elätystä elämästä.”

Suosittelemme

Vergen verkkokaupasta ostettavaa pyörää tarjotaan myös valmistajan uudessa lippulaivaliikkeessä Monacossa. Liike avataan lähipäivinä samoihin aikoihin kuin maan kuuluisa formulasirkus käynnistyy, jonka kilpailun myös Häkkinen voitti vuonna 1998. Verge Motorcycles kertoo lisäksi aikovansa avata lähitulevaisuudessa myös ensimmäisen jälleenmyyntiliikkeensä Yhdysvaltoihin. Mika Häkkinen Signature -sarjan pyörää valmistetaan vain 100 kappaletta, ja verolliset hinnat alkavat alustavien tietojen mukaan Suomessa reilusta 100 000 eurosta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat