Mersun mittausauto oli aikansa liikkuva laboratorio – näin testidataa kerättiin 1960-luvulla

Nykyään autonvalmistajat pystyvät testaamaan uusia mallejaan tietokoneavusteisesti jo paljon ennen kuin ensimmäiset muuleiksi kutsutut prototyypit pääsevät liikkumaan omien pyöriensä varassa. Reilut 50 vuotta sitten tähän vaadittiin vielä oma autonsa testauskohteen perään.

Mercedes-Benzillä tähän tarkoitukseen valjastettiin Adenauer-lempinimellä tunnetun ison 300:n pohjalta tehty Messwagen, eli suomeksi mittausauto. W189-korikoodia totteleva luksusluokan neliovinen sedan muutettiin kaksioviseksi farmariksi, vaikka Mersun valikoimasta olisi löytynyt edullisempiakin vaihtoehtoja. Valinta osui kuitenkin 300:een, koska testiauton seuraamiseen ja massiivisten mittalaitteiden kuljettamiseen tarvittiin nopea ja iso auto.

Messwagen aloitti palveluksensa vuonna 1960. Vaikka auto tehtiin käytännön tarpeiden ehdoilla, muotoiluunkin panostettiin pidennetyn peräpään trendikkäiden siipien ja panoraamaikkunoiden myötä. Mittalaitteet ja generaattori saatiin sovitettua Adenauerin perään, mutta kasvihuonemaiset ikkunat tekivät dataa keräävän insinöörin olosta varmasti melkoisen tukalan kesähelteillä.

Voimanlähteenä palvelevasta kolmilitraisesta suorasta kuutosesta irtoaa 160 hevosvoimaa, mikä ei kuulosta kovinkaan ihmeelliseltä lukemalta nykypäivänä. Omana aikanaan tämä mylly oli kuitenkin yksi Mercedes-Benzin tehokkaimmista moottoreista, ja se mahdollisti Messwagenille 120 km/h:n huippunopeuden kaikki mittalaitteet kyydissä.

Suosittelemme

Liikkuva laboratorio kytkettiin mittausten aikana parhaimmillaan 30 metrin pituisella kaapelilla edellä kulkeneeseen testikohteeseen, josta saatu data välitettiin Messwagenin mittalaitteille. Kaapelia pitkin siirtynyt tieto tallennettiin magneettinauhalle, jonka sisältöä analysoitiin testin jälkeen. Messwagen palveli Mersua 1970-luvun alkuun asti, kunnes tekniikan kehittyminen teki kaapeleista ja massiivista mittalaitteista museotavaraa. Onneksi Messwagenia ei kuitenkaan tuhottu, vaan se nauttii nykyään eläkepäivistään Stuttgartin tähtimerkin museossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat