Mercedes-Benz purkaa Venäjän rahoitusosaston

Mercedes-Benzin lähtö Venäjältä etenee askel askeleelta.

Saksalainen autojätti sitoutui jättämään Venäjän autoteollisuuden jo viime vuoden lokakuussa. Mercedes-Benz myy nyt myös Venäjän finanssipalveludivisioonansa paikalliselle autokauppiaalle Avtodomille, minkä takia saksalaisyritys on entistä lähempänä kaikkien venäläisten omaisuuseriensä myyntiä. Venäjän laki edellyttää, että Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyy osuuden myynnin venäläisistä rahoitus- tai energiahankkeista. Putin on jo allekirjoittanut määräyksen Mercedes-Benz Bank Rusin myymisestä Avtodomille.

Venäläinen autofirma ei kuitenkaan aio lopettaa omaisuuden haalimistaan tähän, vaan itse asiassa se toivoo ostavansa kaiken Mercedes-Benzin venäläisen omaisuuden. Tähän sisältyy Moskovan ulkopuolella sijaitseva tehdas, jossa yhtiö pyrkii käynnistämään tuotannon uudelleen. Hallituksen hyväksyntä tälle hankinnalle voi tulla jo kuluvan helmikuun loppupuolella.

Kuva: Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz teki päätöksen myydä rahoitusosastonsa samalla kertaa, kun se sitoutui luopumaan kokonaan Venäjän markkinoista Venäjän hyökättyä Ukrainaan viime vuoden helmikuussa. Uutistoimisto Reutersin mukaan kaupasta ei ole kuitenkaan julkistettu taloudellisia yksityiskohtia.

Mercedes-Benz keskeytti Venäjällä sijaitsevan autotuotantonsa jo tuoreeltaan maaliskuussa 2022. Yrityksen ajoneuvojen myynti supistui nopeasti päätöksen jälkeen, sillä Mercedes myi Venäjällä vain 9 558 ajoneuvoa vuoden 2022 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana, mikä on 73 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Useat muut länsimaiset autonvalmistajat ovat myös myyneet omaisuutensa Venäjällä. Monet yrityksistä ovat kuitenkin samalla kertaa sopineet järjestelyistä, joiden avulla ne voivat tarvittaessa ostaa osuutensa takaisin tehtaidensa ja tytäryhtiöidensä ostajien kanssa allekirjoitettujen sopimusten yhteydessä. Tällä halutaan pitää takaporttia auki, jos tilanne muuttuu ja paluu Venäjän markkinoille vielä järjestyy tulevaisuudessa. On kuitenkin epäselvää, onko Mercedes-Benzillä olemassa tällaista liiketoiminnan takaisinostosopimusta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat