MB GLE Coupé, vaihtoehto BMW X6:lle

BMW X6 on hallinnut tähän asti käyttötarkoitukseltaan epämääräisten city-maasturien luokkaa. Nyt hiekkalaatikossa on uusi peluri, Mercedes-Benz GLE Coupé.

Mercedes-Benz GLE on uusi E-sarjan SUV ja korvaa aiemman M-luokan katumaasturin. GLE Coupé on neliovinen SUV, jonka kattolinja laskee voimakkaasti perää kohden ja tekee isosta autosta virtaviivaisemman näköisen. Tämä tosin verottaa takamatkustajien pääntilaa ja tavaratilaa, mutta auton ensisijainen käyttötarkoitus ei olekaan suurperheen tai suurien tavaroiden kuljettaminen.

GLE Coupé sopii miehelle, joka haluaa nauttia city-maasturin tuomista eduista, kuten isosta koosta, hyvästä näkyvyydestä ja maastokelpoisuudesta, tinkimättä kuitenkaan tyylikkyydestä. GLE Coupé näyttää todella hyvältä edestä ja takaa. Myös suoraan sivulta katsottuna auto miellyttää silmää, mutta sivuprofiili tuo ehkä liikaakin mieleen pahimman kilpaillijan, eli BMW X6:n.

Malliston tehovaihtoehdot ovat välillä 258-367 hevosvoimaa, bensa- tai dieselkäyttöisenä. Huipputehot löytyvät GLE 450 AMG-mallista. Vaihteistona GLE:ssä on uusi 9-portainen G-tronic ja vetotapana jatkuva neliveto.

Jo perustasolla GLE Coupé on vaikuttava, mutta mikäli haluaa hieman jotain extraa, sitähän löytyy. Alustaa voi parantaa ilmajousituksella ja aktiivisilla kallistuksen vakaimilla. Turvallisuutta lisää jarruassistentti joka voi estää peräänajot, sekä törmäykset sivuavan liikenteen kanssa, eli risteyskolarit.

Jotta pito tiehen säilyisi, GLE Coupéssa on vakiona alla 275/50 R 20″ renkaat. Mikäli lisäksi haluaa erottua massasta, voi alle valita 21- tai 22 -tuumaiset erikoisvanteet renkaineen. Lisävarustelista on tuttuun MB-tyyliin pitkä ja rastittamalla usemman sivun, saa auton hinnan nousemaan helposti puolet perusmallin hinnasta.

Suosittelemme

[portfolio_slideshow id=2721]

 

 

 

Lue lisää