Mercedes 560 SEC Koenig on kuin Testarossan ja Ässä-Mersun lehtolapsi

80-luvun Mercedekset muistetaan hillitystä tyylistä, laadusta ja usein myös hitaudestaan. Kaikki tämä oli kuitenkin koetuksella, kun saksalainen tuning-paja Koenig sai näppeihinsä SEC-Mersun.


Muodonmuutoksen kokeneita autoja valmistui 100 kappaletta. Kuvissa paistatteleva 560 SEC Koenig on vuosimallia 1989, ja se on kirjoitushetkellä huutokaupattavana Auctomobile-nimisellä sivulla. Auton mittarissa on vain reilut 20 000 kilometriä.


Kuten jo kaukaa voi havaita, on auton suurin muutos alkuperäiseen villi korisarja, joka on ollut Koenigin tavaramerkkejä. Etu- ja takapuskuri ovat vaihtuneet huomionhakuisempiin isoine tuuletusaukkoineen, mutta radikaalein muutos koskee auton kylkiä heti ovien jälkeen. Vaikutteita on haettu jopa Ferrari Testarossasta, mikä ei varsinaisesti tulisi ensimmäisenä mieleen koskematonta SEC-Mercedestä katsellessa.

Koenig-paketti sisältää myös uudet sivuhelmat, takaspoilerin, isommat pakoputkenpäät ja luonnollisesti sopivan määrän tunig-firman logotekstejä ripoteltuna autoon. Mercedeksen tähdet konepellissä ja takaluukussa ovat vaihtuneet myös Koenig-rinkuloihin. Autossa kuuluisi olla myös kokonaan firman tuunaama korinvärinen maski, joka muuttaa auton ilmeen uhkaavammaksi. Tämä osa sisältyy myös kauppaan, mutta toistaiseksi etuosaa koristaa alkuperäinen maski.


SEC-Mersun sisältä löytyy sininen nahkaverhoilu, joka on saanut seurakseen puuosilla koristellun ohjauspyörän, Koenig-mittarit ja lattiamatot, sekä putkinahkaiset ovipaneelit. Konepellin alta löytyy alkuperäinen 5,5-litrainen V8, joka kehittää säädylliset 275 hevosvoimaa ja 430 Nm vääntöä. Tämä voima välittyy 335 millimetriä paksuille takarenkaille automaattilaatikon kautta. Auto ehtii satasen nopeuteen noin seitsemässä sekunnissa, ja huippujakin tahkotaan 240 km/t verran. Alta löytyvältä videolta voi fiilistellä auton yksityiskohtia, sekä nauttia Mersun miehekkään takakireästä soundimaailmasta.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

Lue lisää