Mahindra Thar Earth Edition on Intian luksukas Jeep Wrangler kopio

Mahindra Tharin erikoisversio on Intiassa neljä kertaa halvempi kuin aito Jeep Wrangler.

Kuva: Mahindra Group.

Intian tunnetuin Jeep Wrangler kopio on juuri muuttunut hieman halutummaksi uuden erikoisversion ansiosta. Mahindra Thar Earth Edition on sikäläisen maastoauton uusi lippulaivaversio, joka lisää aavikkoteeman inspiroimana muutamia uniikkeja kikkailuja.

Ulkoisesti Earth Edition on saatavana yksinomaan satiinisen mattapintaisena “Desert Fury” -sävynä, joka sointuu kyljistä löytyviin tarroihin, mustiin Mahindra-tunnuksiin ja erityisiin Earth-merkkeihin B-pilareissa. Lisäksi etumaskin ilmanottoaukot on viimeistelty samaisella sävyllä, mikä luo kontrastia mustiin puskureihin ja pyöränkaariin. Kuten muutkin Thar-versiot, erikoisversio toimitetaan 18-tuumaisilla kevytmetallivanteilla, joihin on kietaistu maastorenkaat.

Kuva: Mahindra Group.

Sisällä istuimet on verhoiltu beigellä synteettisellä nahalla, ja niskatuissa on vaikutteita hiekkadyyneistä. Ilmastointiaukkojen ympärillä olevat sisäosat vastaavat ulkopuolen väriä, ja erityinen auton sarjanumerokilpi on asennettu kiiltelemään kojelaudan vasemmalle puolelle.

Earth Edition on saatavilla joko turboahdetulla 2,0-litraisella bensiinimoottorilla, joka tuottaa 150 heppaa, tahi 2,2-litraisella dieselmoottorilla, josta irtoaa 130 pollea. Molemmissa tapauksissa voima välitetään kaikille neljälle pyörälle manuaali- tai automaattivaihteiston kautta. Merkille pantavaa on, että Mahindra Thar on saatavana myös etuvetoisena, mutta Earth Edition on saatavana vain kaikilla neljällä tassullaan raapivana.

Mahindra Thar Earth Edition on luonnollisesti mallistonsa kallein, ja sen hinta vaihtelee euroissa noin 17 000 ja 19 500 välillä voimansiirrosta riippuen. Silti koko komeus on lähes neljä kertaa halvempi kuin aito Jeep Wrangler, jonka hinta on euroissa miltei 70 000 Intian markkinoilla.

Suosittelemme

Thar on toistaiseksi vain kaksiovinen, koska se on vanhempaa vuonna 2010 myyntiin tullutta mallisarjaa. Tikapuurunkoinen maastoihme saa pian myös pidemmän ja käytännöllisemmän viisiovisen version. Sen odotetaan saapuvan Intian markkinoille vuoden 2024 puolivälissä, ja se on saatavilla useilla eri voimansiirtovaihtoehdoilla.

Kuva: Mahindra Group.
Kuva: Mahindra Group.
LähdeCarscoops

Lue lisää