Maailman kallein Porsche 928 GTS palaa Yhdysvaltoihin

Porsche 928 -mallien joukossakin on se erikoisin ja halutuin ”Graalin malja”. Nyt tämä harvinaisuus on palaamassa Ranskassa vietettyjen vuosien jälkeen takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Tämä kyseinen 928 tunnetaan nimellä ”Perlganz”, ja se oli vihonviimeinen 928 GTS -malli, joka rullasi ulos Stuttgartin tehtaalta. Kyseessä on myös runsaimmin varusteltu 928, mitä koskaan tehtiin. Auto valmistui Yhdysvaltojen markkinoita varten, ja sen myi eteenpäin Jenkkilässä Champion Porsche -niminen liike. Sen lähtöhinta oli 184 938 taalaa, mikä nykyrahassa tekee hieman yli 300 000 euroa.

Auton erikoinen nimi tulee sen näyttävästä Pelrganz-nimeä kantavasta maalipinnan värisävystä, joka yksistään maksoi 2664 dollaria. Huvittavana yksityiskohtana auton mukana tuli 20 litraa valmiiksi sävytettyä maalia, jos auton ostaja joskus halusi peittää sillä kolhuja. Auton ainutlaatuiset lisävarusteet jatkuvat ohjaamoon saakka. Sieltä löytyvät esimerkiksi kirkkaanvihreät nahkapenkit, jotka toivat auton hintalappuun lisää käsittämättömät 24 817 Yhdysvaltain dollaria!

Autossa ei ole kirkkaita värejä säästelty muutenkaan, sillä muut sisäosat ovat verhoiltu violetin värisellä nahalla, kuten ohjauspyörä, mittariston suojus, ovenkahvat, ohjauspyörän kahvat, tuuletusaukot, istuinten säätökytkimet, kaiutinverhoilut ja tuhkakupin suojukset. Jalkatilan matot ovat myös luumun värisiä, ja auton mukaan lyötiin 20 metriä ylimääräistä ”luumumattoa”, mikä on sekin taatusti herättänyt ostajassa hilpeyttä.

Suosittelemme

Ikään kuin tämä ei olisi vielä riittänyt tekemään autosta katsemagneettia, niin siinä on myös violetit turvavyöt, jotka olivat ”vain” 9 095 dollarin vaihtoehto. Porschen turvavöiden toimittaja joutui värjäämään kokonaisen turvavyönauharullan tehdäkseen niitä, mikä osaltaan selittää suolaista hintatasoa tässäkin asiassa. Auton ajomäärästä ei ole tarkempaa tietoa, kuten ei myöskään hinnasta, jota tästä erikoisesta 928-mallista on jouduttu pulittamaan. Auto on nyt kuitenkin palannut Ranskan seikkailunsa jälkeen takaisin sille tutun valtion rajojen sisäpuolelle.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat