Maailman kallein Porsche 928 GTS palaa Yhdysvaltoihin

Porsche 928 -mallien joukossakin on se erikoisin ja halutuin ”Graalin malja”. Nyt tämä harvinaisuus on palaamassa Ranskassa vietettyjen vuosien jälkeen takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Tämä kyseinen 928 tunnetaan nimellä ”Perlganz”, ja se oli vihonviimeinen 928 GTS -malli, joka rullasi ulos Stuttgartin tehtaalta. Kyseessä on myös runsaimmin varusteltu 928, mitä koskaan tehtiin. Auto valmistui Yhdysvaltojen markkinoita varten, ja sen myi eteenpäin Jenkkilässä Champion Porsche -niminen liike. Sen lähtöhinta oli 184 938 taalaa, mikä nykyrahassa tekee hieman yli 300 000 euroa.

Auton erikoinen nimi tulee sen näyttävästä Pelrganz-nimeä kantavasta maalipinnan värisävystä, joka yksistään maksoi 2664 dollaria. Huvittavana yksityiskohtana auton mukana tuli 20 litraa valmiiksi sävytettyä maalia, jos auton ostaja joskus halusi peittää sillä kolhuja. Auton ainutlaatuiset lisävarusteet jatkuvat ohjaamoon saakka. Sieltä löytyvät esimerkiksi kirkkaanvihreät nahkapenkit, jotka toivat auton hintalappuun lisää käsittämättömät 24 817 Yhdysvaltain dollaria!

Autossa ei ole kirkkaita värejä säästelty muutenkaan, sillä muut sisäosat ovat verhoiltu violetin värisellä nahalla, kuten ohjauspyörä, mittariston suojus, ovenkahvat, ohjauspyörän kahvat, tuuletusaukot, istuinten säätökytkimet, kaiutinverhoilut ja tuhkakupin suojukset. Jalkatilan matot ovat myös luumun värisiä, ja auton mukaan lyötiin 20 metriä ylimääräistä ”luumumattoa”, mikä on sekin taatusti herättänyt ostajassa hilpeyttä.

Suosittelemme

Ikään kuin tämä ei olisi vielä riittänyt tekemään autosta katsemagneettia, niin siinä on myös violetit turvavyöt, jotka olivat ”vain” 9 095 dollarin vaihtoehto. Porschen turvavöiden toimittaja joutui värjäämään kokonaisen turvavyönauharullan tehdäkseen niitä, mikä osaltaan selittää suolaista hintatasoa tässäkin asiassa. Auton ajomäärästä ei ole tarkempaa tietoa, kuten ei myöskään hinnasta, jota tästä erikoisesta 928-mallista on jouduttu pulittamaan. Auto on nyt kuitenkin palannut Ranskan seikkailunsa jälkeen takaisin sille tutun valtion rajojen sisäpuolelle.

LähdeCarscoops

Lue lisää