Löydätkö sinäkin autojen mallinumeroita?

Numerosarja 911928944 voi äkkiseltään tuntua aivan tavanomaiselta numeroiden jonolta, mutta autoihin hurahtanut erottaa ja tunnistaa siitä heti tärkeät autoihin liittyvät numerot.

Yksinkertaisesta esimerkistä voisi käydä digitaalinen kelloradio, joka näyttää yöllä herätessäsi lukemaa 4:05. Monelle aika on lukeman muiden joukossa, mutta Peugeotin omistaja voisi löytää heti merkityksen numeroille. Tilanne voi mennä niin pitkälle, että jäät vain pyörimään sängyssä, kun muistelet milloin 405-malli oikeastaan tulikaan markkinoille. Oliko se kenties vuonna 1988, vai näkikö Peugeotin aikansa suosittu auto päivänvalon jo vuotta aikaisemmin…

Itselleni on käynyt usein niin, että jos saan pankkitunnuksilla kirjautuessa vaikkapa koodin 5W123B, niin tunnistan heti yhdistelmästä Mercedeksen ikonisen automallin, sekä vitosen ja B-kirjaimen. Autojen mallien tunnistaminen numeroiden ja kirjainten joukosta onkin tarjonnut oivallisen tavan muistaa helpommin epämääräisiä numero- ja kirjainsarjoja.

Pikagallup autoihin fanaattisesti suhtautuvien ystävieni joukosta myös tukee käsitystä, etten ole asiani kanssa yksin. Jotkut jopa muistavat vieraalla paikkakunnalla liikuttaessa alueita niihin pysäköityjen autojen perusteella – olettaen, että nämä autot ovat vielä paikoillaan seuraavalla kerralla! Asioiden muistamiseen on aivan virallisiakin muistitekniikoita, joista autojen mallinumeroiden löytäminen on vain yksi tapa muiden joukossa. Numeroiden näkeminen vaikkapa vuosilukuina voi olla yhtä luonteva tapa muistaa asioita historiasta kiinnostuneelle.

Suosittelemme

Autoihin intohimoisesti suhtautuvan on helppoa ja luontevaa nähdä numeroita nimenomaan autoihin liittyen, sillä monet autonvalmistajat, kuten vaikkapa Porsche ja BMW ovat läpi historiansa suosineet automallien nimeämistä numeroiden avulla. Seuraavan kerran kun jääkin kiinni vaimonsa edessä automallien löytämisestä numeroista, kannattaa muistuttaa tämän vain osoittavan luovaa ja aivoja kehittävää tapaa muistaa numeroita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat