Kindred 3100 yhdistää ajattoman muotoilun sähkötekniikkaan

Klassinen Chevrolet 3100 lava-auto on juuri muutettu sähköautoksi kalifornialaisen Kindred Motorworksin ansiosta.

Auton muutostöitä varten Kindred valitsee vuosien 1947-1953 Chevrolet 3100:n, irrottaa auton alkuperäisen voimansiirron kokonaan ja asentaa tilalle 74 kWh:n akun, josta saa virtansa 294 hevosvoimainen takarenkaita pyörittävä sähkömoottori. Akussa on käytetty KORE Powerin valmistamia osia, ja 6,6 kilowatin integroitu laturi tukee sekä 120V, että 240V -latausta. Valmistaja lupaa, että auton lataaminen täyteen kakkostason laturilla kestää noin yhdeksän tuntia, ja että Chevyn pikkis voi kulkea 200 mailia, eli noin 320 kilometriä yhdellä latauksella.

Tässä tapauksessa pelkkä sähköinen voimansiirto ei tee autosta erikoista alkuperäiseen nähden. Esimerkiksi jousitusta on päivitetty kaksoistukivarsilla edessä, autossa on uusi sähköavusteinen hammastanko- ja hammaspyöräohjaus, sekä sähköisesti avustetut levyjarrut kaikissa neljässä pyörässä. Kindred on varustanut Chevyn myös elektronisella seisontajarrulla, avaimettomalla sähkölukituksella, sähkölaseilla, sekä 1000 watin 120V-invertterillä.

Suosittelemme

Myös 3100:n ulkomuotoon on tehty joitain hienosäätöjä. Näihin kuuluvat mm. kaikkien valojen muuntaminen LED-valoiksi, sekä nykyaikaan päivitetty alkuperäinen raitisilmasuutin. Lava on myös varustettu vedenpitävällä lattialla, ja perälauta on muutettu toimimaan sekin sähköllä. Modernisoiduista sisätiloista löytyvät lämmitetyt nahkaiset istuimet niskatuilla, kolmipisteturvavyöt, pyöritettävä vaihteenvalitsin, kosketusnäytöllinen infotainment-näyttö Apple CarPlaylla ja Android Autolla varustettuna, äänijärjestelmä kolmella kaiuttimella ja subwooferilla, sekä langaton puhelimen lataustelakka.

“Olemme niin iloisia saadessamme vihdoinkin esitellä valmiin Kindred 3100:n, joka täydentää monipuolisen lanseerausmallivalikoimamme”, Kindred Motorworksin perustaja ja toimitusjohtaja Rob Howard kertoo ylpeänä luomuksestaan. “Tämä 3100 on puhdas sähköauto, jossa yhdistyvät ikoninen ulkonäkö ja käytännöllisyys puhtaaseen, edistykselliseen ja helppokäyttöiseen voimansiirtoon. Olemme ylpeitä jokaisesta valmistamastamme ajoneuvosta, eikä Kindred 3100 ole poikkeus sääntöön. “Auto edustaa tasapainoa ja kaunista muotoilua, joka on hauska omistaa ja helppo ajaa, mutta joka ei myöskään pelkää tehdä vähän likaista työtä.”

Sähkökäyttöisen Chevrolet 3100:n tuotanto alkaa vuonna 2024, ja sen hinnat lähtevät 159 000 dollarista ylöspäin.

LähdeCarscoops

Lue lisää