Kiinalainen startup-yritys lupailee miltei 1000 km kantaman akkua, joka toimii myös kuumassa ja äärimmäisessä kylmässä

Uuden lämmönhallintateknologian ja suprajohtavien materiaalien ansiosta Phoenix-akkukenno lämpenee nopeasti kylmällä säällä, mikä parantaa sen tehokkuutta.

Kiinalainen startup-yritys Greater Bay Technology väittää saavuttaneensa läpimurron autojen akkujen lämmönhallinnassa, mikä mahdollistaa niiden tehokkaan toiminnan korkeissa ja matalissa lämpötiloissa, ja pystyy yhdellä latauksella toimimaan lähes 1 000 km matkalla.

“Phoenix”-nimen saanut akkukenno sisältää suprajohtavia materiaaleja, jotka mahdollistavat uudenlaisen lämmönhallintateknologian hyödyntämisen. Sen avulla se voi lämmittää kennon -20 asteesta 25 asteeseen vain viidessä minuutissa, mikä mahdollistaa sen lataamisen ja purkamisen totuttua tehokkaammin. Yrityksen kunnianhimoisena tavoitteena on luoda akkukenno, jonka voi ladata yhtä nopeasti täyteen, kuin perinteisen auton polttoainesäiliön tankin täyttäminen.

“Me kaikki tiedämme, että sähköautoilla saavutettava ajomatka lyhenee merkittävästi kylmillä alueilla, mikä voi yksinkertaisesti tehdä sähköautoilusta kauhean käyttäjäkokemuksen”, kuvailee tilannetta yhtiön perustaja ja puheenjohtaja Huang Xiangdong. “Phoenix-akku ei näin ollen ratkaise ainostaan sähköautojen pitkää latausaikaa, vaan myös muita kipukohtia. Tälle akulle on yhdentekevää onko päivä kylmä vai kuuma, sillä se ei vaikuta akun kestoon.”

Kuva: Greater Bay Technology.

Kuten kylmässä pohjolassammekin varsin hyvin tiedetään sähköajoneuvojen akut toimivat tehokkaimmin suhteellisen miedoissa lämpötiloissa. Pienetkin talven pakkasasteet voivat lyhentää tiettyjen sähköautojen ajomatkaa jopa 30 prosenttia, joskin tämä vaihtelee ajoneuvosta ja käytetystä teknologiasta toiseen. Greater Bay Technology toivoo eliminoivansa innovaatiollaan tämän kantaman menetyksen kokonaan.

Valitettavasti kestää kuitenkin jonkin aikaa, ennen kuin Phoenix-akkukenno on valmis autoissa käytettäväksi. Yhtiö kertoo, että uudet kennot asennetaan tuleviin Guangzhou Automobile Group Co (GAC) -yhtiön omistaman Aionin ajoneuvoihin. Akkufirma kuitenkin korostaa, että se haluaa käyttää tulevaisuudessa myös muiden autonvalmistajien tuotteita.

Suosittelemme

Startup-yritys alun perin erotettiin GAC-yhtiöstä vuonna 2020. Siitä lähtien firmasta on tullut sijoittajille houkutteleva ”kultamuna”, jonka arvo on yli miljardi dollaria. Yhtiö arvioi, että ensimmäisen sukupolven pikalatauskenno pystyy palauttamaan 500 km kantaman vain 15 minuutissa, mikäli laturi vain pystyy toimittamaan tarpeeksi virtaa autoon. Tämä mielenkiintoinen uusi akkutyyppi on jo asennettu sähköiseen Aion V Plus -maastoautoon.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Elviskin kääntyisi jo haudassaan – Love me Tenderin mukaan nimetystä retro-roadsterista on tyyli kaukana

Elvis Presleyllä oli armeija-aikoinaan Saksassa käytössään BMW 507 Roadster, jonka hän vei mukanaan Amerikkaan. Nykyään BMW:n omiin kokoelmiin kuuluva yksilö on innoittanut Saksan Grosselfingenissä toimivan Estella-Fahrzeugtechnik-nimisen firman tekemään modernin tulkinnan samasta aiheesta.

E46-sukupolven BMW M3:n hinnat ovat kovassa nousussa – vuoden 2004 yksilöstä on tarjottu jo reilusti enemmän kuin uudesta M4:stä

E46 M3:n hinnat ovat olleet vahvasti nousujohteisia jo muutaman vuoden ajan. Syitä voidaan hakea nostalgiannälän lisäksi siitä, että kyseistä M3:a pidetään baijerilaismerkin Motorsport-divisioonan yli 50-vuotisen historian yhtenä onnistuneimmista tuotteista.

Mercedes-AMG esitteli Monacossa F1-henkisen erikoismallin – SL:n pohjalta tehtyä Mythos PureSpeediä tehdään vain 250 kappaletta

Monet eksklusiiviset automerkit ovat esitelleet viime vuosina pienenpieninä sarjoina valmistettuja Speedster-tyylisiä erikoismalleja, jotka päätyvät useimmiten pölyttymään keräilijöiden talleihin. Nyt tähän joukkoon liittyy myös Mercedes-AMG.

Fisker lopetti tienvarsipalvelun ja jätti autonomistajat oman onnensa nojaan

Yhdysvaltalaisen Fisker Ocean sähköauton ostaneet eivät enää voi käyttää ostohetkellä luvattua kuuden vuoden tai 60 000 mailin tiepalvelua.

Tyyliniekan uusimmat