Kiinalainen startup-yritys lupailee miltei 1000 km kantaman akkua, joka toimii myös kuumassa ja äärimmäisessä kylmässä

Uuden lämmönhallintateknologian ja suprajohtavien materiaalien ansiosta Phoenix-akkukenno lämpenee nopeasti kylmällä säällä, mikä parantaa sen tehokkuutta.

Kiinalainen startup-yritys Greater Bay Technology väittää saavuttaneensa läpimurron autojen akkujen lämmönhallinnassa, mikä mahdollistaa niiden tehokkaan toiminnan korkeissa ja matalissa lämpötiloissa, ja pystyy yhdellä latauksella toimimaan lähes 1 000 km matkalla.

“Phoenix”-nimen saanut akkukenno sisältää suprajohtavia materiaaleja, jotka mahdollistavat uudenlaisen lämmönhallintateknologian hyödyntämisen. Sen avulla se voi lämmittää kennon -20 asteesta 25 asteeseen vain viidessä minuutissa, mikä mahdollistaa sen lataamisen ja purkamisen totuttua tehokkaammin. Yrityksen kunnianhimoisena tavoitteena on luoda akkukenno, jonka voi ladata yhtä nopeasti täyteen, kuin perinteisen auton polttoainesäiliön tankin täyttäminen.

“Me kaikki tiedämme, että sähköautoilla saavutettava ajomatka lyhenee merkittävästi kylmillä alueilla, mikä voi yksinkertaisesti tehdä sähköautoilusta kauhean käyttäjäkokemuksen”, kuvailee tilannetta yhtiön perustaja ja puheenjohtaja Huang Xiangdong. “Phoenix-akku ei näin ollen ratkaise ainostaan sähköautojen pitkää latausaikaa, vaan myös muita kipukohtia. Tälle akulle on yhdentekevää onko päivä kylmä vai kuuma, sillä se ei vaikuta akun kestoon.”

Kuva: Greater Bay Technology.

Kuten kylmässä pohjolassammekin varsin hyvin tiedetään sähköajoneuvojen akut toimivat tehokkaimmin suhteellisen miedoissa lämpötiloissa. Pienetkin talven pakkasasteet voivat lyhentää tiettyjen sähköautojen ajomatkaa jopa 30 prosenttia, joskin tämä vaihtelee ajoneuvosta ja käytetystä teknologiasta toiseen. Greater Bay Technology toivoo eliminoivansa innovaatiollaan tämän kantaman menetyksen kokonaan.

Valitettavasti kestää kuitenkin jonkin aikaa, ennen kuin Phoenix-akkukenno on valmis autoissa käytettäväksi. Yhtiö kertoo, että uudet kennot asennetaan tuleviin Guangzhou Automobile Group Co (GAC) -yhtiön omistaman Aionin ajoneuvoihin. Akkufirma kuitenkin korostaa, että se haluaa käyttää tulevaisuudessa myös muiden autonvalmistajien tuotteita.

Suosittelemme

Startup-yritys alun perin erotettiin GAC-yhtiöstä vuonna 2020. Siitä lähtien firmasta on tullut sijoittajille houkutteleva ”kultamuna”, jonka arvo on yli miljardi dollaria. Yhtiö arvioi, että ensimmäisen sukupolven pikalatauskenno pystyy palauttamaan 500 km kantaman vain 15 minuutissa, mikäli laturi vain pystyy toimittamaan tarpeeksi virtaa autoon. Tämä mielenkiintoinen uusi akkutyyppi on jo asennettu sähköiseen Aion V Plus -maastoautoon.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat