Kiinalainen Mengshi M-Terrain näyttää Hummerin ja FJ Cruiserin lehtolapselta

Mengshi M-Terrainin vaikutteet on selvästi otettu Hummer EV:stä ja Toyotan retrosta FJ Cruiserista.

Kuva: Donfeng.

Dongfengin Mengshi-malli on alun perin Hummerin alustalle rakennettu kiinalainen sotilasajoneuvo. Donfengin uusi M-Terrain -malli on ulkomuodoltaan nykyaikaisempi. Sen muotoilu on hyvin samanlainen kuin aiemmin tänä vuonna autosta julkistettu alkuperäinen konseptiauto. Autoon on kuitenkin matkan varrella tehty joitain muutoksia, jotka tekevät siitä sopivamman normaaliin tiekäyttöön.

M-Terrainin etupäätä hallitsee militantin oloinen etupuskuri, joka myös auttaa valloittamaan jyrkät rinteet, ja kiipeämään esteiden yli helpommin. Mengshin suunnittelijat ovat myös ideoineet mustan säleikön tähän katumaasturiin, sekä terävää valaisukykyä tarjoavat DRL-ajovalot. Alleajosuoja, sekä pronssinväriset korostukset sumuvalojen ja säleikön ympärillä viimeistelevät ilmeen, kuten myös Cupramaisen terävä logo auton maskissa.

Kuva: Donfeng.

Karua ja tarkoituksenmukaista ulkonäköä jatkavat ovet, joissa on valtavankokoiset ja piilottamattomat saranat, sivuaskelmat ja muotoilua hallitsevat yleiset terävät linjat. Hopeanmustissa vanteissa on selvästi kaikuja Hummerin sähköisestä HV-mallista, mutta M-Terrainin siluetti muistuttaa puolestaan Toyotan retrotulkintaa vanhasta Land Cruiserista, eli FJ Cruiseria. Kun katseen suuntaa auton taakse, niin sieltä löytyvät varapyörä suojuksineen, sekä erottuvan terävästi muotoillut LED-takavalot kuin parhaastakin 80-luvun autosta.

Koska katumaasturia ei ole vielä täysin julkistettu, ei sen voimansiirron yksityiskohtiakaan ole vielä vahvistettu. Sitä odotetaan kuitenkin olevan saatavilla täysin sähköisenä, sekä kantamaa pidentävine apulaitteineen, joista ensimmäisenä mainittu yhdistää 140 kWh:n akun ja neljä sähkömoottoria, jotka tuottavat yhteensä 1 000 hevosvoimaa. Kiinalaisten antamien tietojen mukaan tämä malli pystyy kulkemaan jopa 500 kilometriä yhdellä latauksella. Toimintamatkan pidentävä versio on tarkoitus julkaista 65,88 kWh:n akulla, jossa on pieni moottori, sekä peräti 800 km:n toimintasäde.

Kuva: Donfeng.
LähdeCarscoops

Lue lisää