Karskin tavanrankuljettimenkin sisustasta voi tuunata ylellisen erottuvan

Äijämäisen iso lava-auto saattaa olla hieman erikoinen valinta autoksi, jonka sisätilat kokevat muodonmuutoksen kulutusta kestävästä ylellisen hienostuneeksi. Makuja on kuitenkin monia, ja kyseisen Ford F-150 Raptorin omistaja ajattelee selvästikin laatikon ulkopuolelta halutessaan autoonsa jopa 70-luvun koristeellisen puujäljitelmätyylin mieleen tuovan sisustan.

Kuva: Vilner.

Omistaja luovutti Fordinsa avaimet bulgarialaiselle Vilner-tiimille saadakseen lava-autolleen ”erilaisen sisustuksen”. Kyseinen firma on erikoistunut loihtimaan tavallistenkin autojen sisätilat poikkeuksellisiksi, ja juurikin näin se on tehnyt asiakkaansa Raptorin kanssa. Ohjaamossa huokuu nykyisellään pikemminkin brittiläisen perinteitä kunnioittavan sedanin tunnelma, josta käsin on vaikea kuvitella ohjastavansa rempseää lavankuljetinta.

Muutostyöt aloitettiin tässä tapauksessa asentamalla tummanruskeaa ja mustaa nahkaa istuimiin, ovipaneeleihin ja keskikonsoliin. Näistä entistäkin huomionarvoisempia tekee erityisesti istuinten monimutkainen tikkaus. Lisäksi etu- ja takaniskatuissa on nykyisellään suuret Raptor-logot, jotta ei pääse unohtumaan asioiden todellinen laita.

Kuva: Vilner.

Seuraavaksi Vilner ryhtyi muokkaamaan F-150 Raptorin sisäkattoa, joka on viimeistelty muhkealla Alcantaralla, joka on saanut tummanpuhuvan sävyn. Sisustasta löytyy myös useita puisia, sekä perinteiseen jenkkityyliin ”asemetallin”-värisiä yksityiskohtia, jotka lisäävät entisestään tämän kevytkuorma-auton vanhan koulukunnan luksusvaikutteita.

Nykyisellään Fordin kabiinissa vallitsee niin hienostunut (ja lompakkoa keventänyt) tunnelma, että sen sotkeminen korjaamohaalareilla, tahi muilla työmiehen asusteilla ei tule enää kuuloonkaan. Varsinkin Alcantaralla verhoiltujen pilarien putsaaminen liasta voi olla melkoisen työlästä puuhaa. Toisaalta niinhän se menee, että tyylillä on hintansa, ja usein tyylikkyys tarkoittaa myös epäkäytännöllisyyttä.

Vilner ei ole paljastanut, kuinka paljon F-150:n sisätilojen muutostyö kaikkinensa on maksanut, mutta emme yllättyisi, jos hintalappu olisi viisinumeroinen. Houkuttaisiko moinen perinnetyyli tuunamaan myös oman autotallissa lymyilevän kansankiesin näyttämään sisältä yhtä luksukkaalta?

Kuva: Vilner.
Kuva: Vilner.
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat