Kannattaisiko tämä Datsun 200SX pariskunta vielä pelastaa?

Facebookin marketplace on paikka, josta ei koskaan tiedä mitä myynnistä löytää. Jenkkilän suunnalla olisi tarjolla peräti kaksi vanhaa sportti-Datsunin raatoa.

Nissan Silvia on yksi halutuimmista 70-luvun japanilaisautoista, jota arvostavat niin driftaajat kuin klassisten urheiluautojen ystävät. Sen toinen sukupolvi lanseerattiin vuonna 1975 Datsun 200SX -nimellä, ja nyt kaksi tällaista autoa mätänee Yhdysvaltain Virginiassa. Autoja kaupiteltiin hetki sitten Facebookin myyntipalstalla. Molemmat Datsun-rukat ovat osaavan käsissä vielä pelastettavissa, ja suorastaan odottavat pääsyä kadulle, tai miksei myös radalle.

Nämä Datsunit eivät ehkä ole kaikkein kauneimpia japanilaisautoja, mutta nousevan auringon maan amerikkalaisia autoja matkineessa 70-luvun muotokielessä on oma viehätyksensä, josta myös allekirjoittanut jenkkiautofanina usein innostuu. Autot olisivat hienoa nähdä vielä alkuperäisasuun entisöityinä, tai miksei myös maulla 2000-luvulle tuunattuina levitettyine lokasuojineen, ja driftaukseen sopivine renkaineen.

Jos ulkonäkö ei aivan kympin luokkaa ole, niin autojen voimansiirto on aikalaisekseen onnistunutta. 200SX:n pellin alta löytyy kannen yläpuolisella nokka-akselilla siunattu 2.0-litran moottori, josta saadaan 90 hevosvoimaa. Vaikka lukema onkin hyvin vaatimaton siihen nähden, mitä nelisylinterisistä moottoreista revitään tänä päivänä, niin hummamäärä riittää hyvin kevyen auton liikutteluun.

Suosittelemme

Autojen pultintarkassa entisöinnissä olisi niin iso savotta, että nämä Datsunit eivät ehkä kuitenkaan ole sen arvoisia. Etumoottorisilla ja takavetoisilla autoilla on kuitenkin puolensa, joten rakentelumielessä autot kannattaisi ainakin pelastaa. Moottoreista saisi ahtimella lisää tehoja, tai sitten koko voimansiirron voisi vaihtaa modernimpaan. Autoja kaupitellaan 400 taalan kappalehintaan, ja riippuen peltiosien happamuudesta autot voisi molemmat saada vielä kuntoon, tai sitten rakentaa kahden osista yhden hyvän. Näistä harmaata autoa on jo kaikesta päätellen yritetty aikanaan elvyttää, koska peltiosia on vaihdettu erivärisestä autosta. Kun kaikista halutuimpien japsiklassikoiden hinnat ovat jo osin karanneet käsistä, niin näissä toistaiseksi vähemmän harrastetuissa Datsuneissa voi hyvin olla myös tulevaisuuden potentiaalia.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat