Hyundai haluaa lentävistä autoista todellisuutta jo kuluvan vuosikymmenen aikana

Hyundain Britannian maajohtaja näkee autojen lentävän seuraavan seitsemän vuoden aikana.

Jo Leonardo da Vincin ajoista 1400-luvulta lähtien on haikailtu henkilökohtaisten lentolaitteiden perään. Saksalaisen visionäärin Friz Langin Metropolis elokuvassa nähtiin siinäkin lentäviä autoja jo 1920-luvulla, ja 80-luvulla kuuluisassa Paluu tulevaisuuteen -elokuvasarjassakin niistä visioitiin tulevaisuuden ratkaisua liikkua paikasta (ja ajasta) toiseen. Nyt ne saattavat olla lähempänä todellisuutta kuin koskaan aikaisemmin – ainakin jos uskoo Hyundain Britannian pomoa Michael Colea.

Cole puhui asiasta BBC:n tuottamalle automedia Top Gearille, joka tiedusteli korealaisen autonvalmistajan Iso-Britannian pomoa lentävien autojen realistisista mahdollisuuksista. ”Voimme nähdä jonkin kaupungin sisäisen Urban Air Mobilityn kaltaisen rahtia varten luodun toiminnan, joka voisi olla avoin myös matkustajille. Mutta tämä olisi mahdollista vasta vuosikymmenen loppupuolella, ja suurella todennäköisyydellä pienemmässä mittakaavassa”, Cole kertoi visioistaan.

Hyundai on aiemmin esitellyt CES 2020 -messuilla itsenäisiä VOTL-aluksia, minkä nimi muodostuu englanninkielen sanoista ”vertical take-off and landing”, eli pystysuora nouseminen ja laskeminen. Hyundai tekee jo yhteistyötä Ison-Britannian hallituksen kanssa käynnistääkseen omien aluksiensa rahdin lentämään kaupunkien yli, ja tämä toiminta voi tulevaisuudessa koskea myös ihmismatkustajia. Coventryn kaupunginvaltuuston ja Ison-Britannian hallituksen kanssa solmitussa sopimuksessa perustetaan “Air One” –niminen keskus pystysuoraan nousemaan ja laskemaan kykeneville aluksille, joihin luetaan mukaan myös jakeludroonit ja lentotaksit.

Julkisuudelle on esitelty myös tutkielmakuvia akkukäyttöisestä lentävästä sähköautosta, joka on luotu yhteistyössä Supernalin kanssa. Viime vuoden puolella Supernal lanseerasi helikopterin kaltaisen eVTOL-nimeä totelleen konseptin Farnboroughin kansainvälisessä ilmailutapahtumassa. Tuolloin sen mainostettiin lupailevan tulevaa matkustajalle tarkoitettua lentokonetta. Lentohärvelin viisipaikkaisen ohjaamon ovat luoneet Hyundain omat autosuunnittelijat, jotka ovat saaneet inspiraatiota “biomimikrifilosofiasta”, eli tarkemmin sanottuna perhosista!

Suosittelemme

Tämä akkukäyttöinen ajoneuvo on suunniteltu lyhyille kaupunkimatkoille, joskin myös pidemmän kantaman versio on myös Hyundailla työn alla. Jotta lentolaitteille saataisiin mahdollisimman paljon lentoaikaa vaikuttaa siltä, että Hyundai hyödyntää asiantuntemustaan myös vetyteknologian alalla. Seuraavan konseptin odotetaankin saapuvan jo ennen vuosikymmenen loppua, ja sen voimanlähteenä olisi sähkön sijaan vety.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Maailman ainoa Saleen S7 Twin Turbo tarjoaa 1 000 heppaa, ja on nyt myynnissä

Saleenin lippulaiva-superauto näyttää yhtä hyvältä kuin 19 vuotta sitten.

Legendaarinen automerkki Alpine tulee Suomeen

Renault-konsernin legendaarinen automerkki Alpine rantautuu Suomeen kesäkuussa 2025, kun uusi sähkömoottorinen Alpine A290 tulee myyntiin. Tämä urheilullinen ja suorituskykyinen "hot hatch" on ensimmäinen Suomessa myytävä uuden ajan Alpine, ja sen julkistus tapahtuu Le Mansin 24 tunnin kilpailun yhteydessä.

Legon uusi Countach sisältää ”Lambo-ovet” ja V12-moottorin miniatyyrikoossa

Alkuperäistä esikuvaansa pienempi ja edullisempi Lego Lamborghini Countach on saatavilla myös Speed Champion -sarjassa.

Alfa Romeon toispuolinen eturekisteri on kohta historiaa – syy löytyy EU:sta

Vuonna 1997 debytoineeseen Alfa Romeo 156:een herätettiin henkiin vanhemmissa Alfoissa nähty muotoilukikka, eli Scudetto-maskin tieltä keulan toiseen reunaan sijoitettu eturekisteri. Se on kuulunut sittemmin kiinteästi Alfa Romeon design-kuvastoon, mutta epäsymmetrisen etukilven päivät ovat pian luetut.

Tyyliniekan uusimmat