Hondan uusi autonominen robottiajoneuvo on älykkäämpi kuin koskaan

Kolmannen sukupolven autonominen työajoneuvo voi nyt kuljettaa yli 900 kiloa, ja saavuttaa entistä suurempia nopeuksia.

Kuva: Honda.

Honda tuo markkinoille kolmannen sukupolven autonomisen työajoneuvon AWV:n (Autonomous Work Vehicle), jonka tavoitteena on ”parantaa rakennusteollisuuden työmaatehokkuutta, taistella työvoimapulaa vastaan ja luoda turvallisempi ympäristö työntekijöille”. Sähköinen prototyyppi muuttui aikaisempaa nopeammaksi ja käytännöllisemmäksi samalla, kun se sai paremmat esteentunnistusjärjestelmät. Myös ajoneuvon lastinkuljetuskapasiteetti on noussut entisestään.

Kuva: Honda.

Honda AWV-projekti julkistettiin alun perin vuonna 2018, kun taas parannellut toisen sukupolven prototyypit testattiin kentällä vuonna 2021. Kolmannen sukupolven AWV kehittää samaa reseptiä uusilla parannuksilla. Ajoneuvossa on kantikas runko pyöristetyillä reunoilla, pienillä kevytmetallivanteilla ja söpöillä LED-ajovaloilla. Se on myös kasvattanut kokoaan, ja se on nyt reilut kolme metriä pitkä, 1,3 metriä leveä ja hieman yli kaksi metriä korkea. Kasvaneen koon johdosta kyytiin mahtuu nyt kaksi kuormauslavaa yhden sijasta, ja siinä on matalampi lastauskorkeus. Samanaikaisesti enimmäiskuormauskapasiteetti on nostettu 907 kilogrammaan, mikä merkitsee merkittävää lisäystä edelliseen versioon nähden (399 kg).

Kuva: Honda.

Ajoneuvo on edeltäjiensä tavoin täyssähköinen, ja sen alusta mahdollistaa myös huonokuntoisemmassa maastossa käytön. AWV voi kulkea täysin itsenäisesti 16 km/t huippunopeudella, tai sitä voidaan ohjata kauko-ohjauksella 4 km/t nopeuksilla. Suurempi 18,6 kWh:n akku sallii maksimilatauskapasiteetilla jopa 45 kilometrin sähköisen kantaman, ja sen käyttöaikakin on 10 tuntia.

AWV on varustettu joukolla käyttöä helpottavia antureita, mukaan lukien LiDAR, GPS, tutka ja kamerat. Esteiden väistämistoimintoa on parannettu, sillä ajoneuvon järjestelmät havaitsevat aikaisempaa tehokkaammin myös tielle pysähtyneet ajoneuvot. Navigointia on myös kehitetty alueilla, joilla satelliittisignaali on heikko. Tabletti-pohjaista käyttöliittymää on puolestaan helpompi käyttää, ja se tukee nyt myös pilvipalveluiden ominaisuuksia.

Honda on jo ilmoittanut, että prototyypin ominaisuuksia voidaan parantaa entisestään kehitystyön jatkuessa kohti valmista tuotantomallia. Autonvalmistaja työstää parhaillaan uusia lisälaitteita ja työkaluja, jotka voisivat tehdä AWV:stä sopivamman entistäkin useampaan työympäristöön. Uudesta Honda AWV:stä kiinnostuneet pääsevät testaamaan sitä CONEXPO 2023 -messuilla, jotka pidetään Las Vegasissa 14.-18. maaliskuuta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat