Heuliezin tuunaama Mercedes ”Tunkeutuja” ei ole kaikkien makuun

Vuonna 1996 yritys otti työn alle Mercedes-Benz G320 -mallin, ja koripajan jäljiltä syntyi jotain eriskummallista.

Heuliez oli vuosina 1920–2013 toiminut ranskalainen yritys, joka valmisti ja suunnitteli automalleja monille autovalmistajille. G320-mallin muutostöillä lienee ollut tarkoitus yhdistää persoonallisella tavalla G-Mersun maastoautokokemus kaksioviseen urheiluautoon. Lopputulos sai nimen ”Intruder”, joka suomeksi tarkoittaa tunkeutujaa.

Kuvissa paistatteleva auto on ainut valmistunut yksilö, sillä siinä on taittuva kovakatto, kun vain viisi autoa tehdyissä tuotantomalleissa oli pelkkä kovakatto. Auto on myynnissä brittiläisen DK Engineering -yrityksen kautta. Heidän mukaansa alkuperäinen hopeanvärinen auto on omistajavaihdosten myötä maalattu kertaalleen valkoiseksi, sitten punaiseksi ja lopulta jälleen alkuperäisellä hopealla sävyllä.

Auto on kokenut täydellisen entisöinnin, johon on saatu upotettua huimat 280 000 euroa. Nyt Mercedeksestä pyydetään 174 995 puntaa, mikä tekisi autoon upotetun rahamäärän valossa siitä hyvä diilin. Ottaen huomioon auton G-sarjalaisen alustaosat, siitä löytyy 3.2-litran suora kuutosmoottori, johon on yhdistetty nelivaihteinen automaattilaatikko välittäen vedon kaikille neljälle renkaalle. Kun mukaan on otettu myös G320:n tasauspyörästön lukko, ja auto tekee matkaa maastorenkailla, on käsissä melkoinen sillisalaatti eri Mercedesten tekniikkaa ja ulkonäköä.

Suosittelemme


Lopputulos ei ole kaikkien mieleen, mutta täytyy muistaa, että edesmennyt Heuliez on tehnyt paljon muutakin. Yritys työskenteli pitkän päivätyön legendaarisen Renault Turbo 5 -mallin parissa, joka muistetaan 80-luvun huikeimpiin kuuluvana hot hatchina. Heuliez valmisti myös ikonista Peugeot T16 luokittelumallia ennen Intruder kokeilujaan. DK Engineering on ilmeisesti yrittänyt kaupitella Mersuaan jo kaksi vuotta, joten auton haluttavuus ei ole kaikesta päätellen aivan edellä mainittujen katutykkien tasolla.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

HWA tuo tarjolle Evo II -henkisen restomodin Mercedes 190 E:n pohjalta – modernisoitu Tenavatähti maksaa yli 700 000 euroa

Vuonna 1982 lanseeratun Mercedes-Benz 190 E:n pitkä ura huipentui siivekkäisiin Evo-malleihin, jotka toimivat DTM-kilpurien luokittelumalleina. 1990-luvun alun Evo II saa nyt kunnian toimia esikuvana todella arvokkaalle restomodille.

Tina Turnerin entinen Mersu tarjolla – tämä S-luokka huutokaupataan muutaman viikon päästä

Toukokuussa edesmennyt Tina Turner piti musiikin ja näyttelemisen lisäksi myös autoista. 12-kertaisella Grammy-voittajalla oli mm. Jaguareja, Mercedes E 500:n tekniikkaa hyödyntänyt automaattivaihteinen ”Rambo-Lambo” Lamborghini LM002 sekä juttumme Mercedes S-luokka.

Eksoottinen Mersu huutokaupataan pian – SL:ltä näyttävä lokinsiipi on tehty 124-mallisarjan coupén pohjalta

Lokinsiipimersuna tunnettu 1950-luvun 300 SL innoitti stuttgartilaismerkin rakentamaan ylöspäin aukeavat lokinsiipiovet myös 1960-luvun lopulla lanseerattuun C111-prototyyppiin sekä 2010-luvun SLS AMG:hen. Niiden välissä lokinsiipimersuja tehtailivat monenlaiset tuning-pajat.

Paikallisesti päästötön Pagoda – Everrati tekee klassisesta SL-Mersusta sähköauton

Vuosina 1963-1971 valmistettu Mercedes-Benz SL sai Pagoda-lempinimensä lisävarusteena tarjotun kovakaton koverasta muodosta. W113-koodinimellä tunnetun avo-Mersun nokalla hyrisi tehtaan jäljiltä erikokoisia suoria kuutosia, mutta nyt klassikkoa saa myös sähkömoottorilla.

Tyyliniekan uusimmat