Great Wall Cannon CyberP!ckup on kuusirenkainen lava-auto Kiinasta

Kiinan vastaus Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 -mallille on varustettu plug-in-hybridivoimalinjalla.

Kuva: Great Wall.

Great Wall Motors (GWM) yritti varastaa osan Tesla Cybertruckin aiheuttamasta hypestä “CyberP!ckupilla”, joka debytoi Shanghain autonäyttelyssä. Kyseessä on kiinalaisten näkemys sähköistetyllä voimansiirrolla varustetusta kuusirenkaisesta maastolavahirmusta, ja sen kerrotaan menevän tuotantoon saakka.

Kuva: Great Wall.

Massiivisen automallin on rakentanut GWM:n oma divisioona yhteistyössä Chaojing Motorsin kanssa, ja se perustuu Shanhai Cannon -lava-autoon. Ilmeisin muutos alkuperäiseen on kolmannen akselin lisääminen, eli autossa on yhteensä kuusi 18-tuumaista pyörää, joihin on asennettu 33-tuumaiset Cooper Discoverer -maastorenkaat. Auton iskunvaimentimissa on puolestaan käytetty typpeä. Autovalmistajan mukaan tämä on Kiinan ensimmäinen 6×6 -malli, mikä on samalla myöhäinen vastaus Yhdysvalloista Kiinaankin rantautuneille kuusipyöräisille automalleille.

Pistokehybridi CyberP!ckupin voimanlähteenä on 3,0 litran kaksoisturbomoottori, joka tuottaa 510 heppaa ja 750 Nm vääntömomentin. Voima välittyy kaikkiin kuuteen pyörään viidellä tasauspyörästöllä. Vaikka raskas kuusipyöräinen ei olekaan se kaikkein pieniruokaisin kulkuväline, sähköistetty voimansiirto mahdollistaa myös ainakin jonkin verran päästötöntä ajomatkaa, vaikka se onkin huomattavasti rajoitetumpi verrattuna tavalliseen nelipyöräiseen versioon.

Kuva: Great Wall.

Pyörämäärän lisäksi malli on saanut runsaasti visuaalisia modifikaatioita, kuten leveät lokasuojat ja uudenmalliset etu- ja takapuskurit, joissa on suuret imuaukot. Lisäksi etusäleikkö on varustettu valaistulla raidalla. Kalliimpaan ja näyttäytymishaluiseen malliin ovat löytäneet tiensä myös hiilikuituinen konepelti, sivuportaat ja venytetty lava kaksiosaisesti aukeavalla takaluukulla.

Kabiini on säilynyt nelivoisena ja viisipaikkaisena, jossa on vaalea verhoilu, digitaalinen ohjaamo ja autoa varten räätälöityjä yksityiskohtia CyberP!ckup-logoilla. Vaikka Great Wall Cannon CyberP!ckup näyttää lähinnä maailmalle lesoilevalta konspetimallilta, on sen huhuttu päätyvän tuotantoon sekä 4×4, että 6×6-versioina, joiden vetokyky on 3,5–6 tonnia.

Suosittelemme

Kuva: Great Wall.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat