GM panostaa 854 miljoonalla dollarilla uuden V8-moottorin rakentamiseen

Vaikka sähköautot ovat ottamassa vallan autonvalmistajien tuotannossa, on amerikkalainen General Motors tekemässä tuntuvan panostuksen polttomoottoritekniikkaan.

Maailman suurimpiin autonvalmistajiin lukeutuva GM ilmoitti hiljattain 854 miljoonan dollarin investoinnista useisiin tehtaisiinsa. Rahaa tarvitaan kuudennen sukupolven pienikokoisen ”small block” V8-moottorin rakentamiseksi. Tämä on tosin vasta ensimmäinen vahvistus siitä, että yritys työskentelee uuden pikkulohkon parissa. Moottorin teknisiä yksityiskohtia, tai muita tarkempia tietoja tekniikasta ei ole toistaiseksi julkaistu.

Käytetystä rahapotista 579 miljoonaa menee General Motorsin Flintin moottoritehtaalle, joka työstää moottorilohkot, kammet ja sylinterikannet, sekä kokoaa moottoriyksikön. 216 miljoonaa dollaria käytetään Michiganin Bay Cityssä sijaitsevan tehtaan hyväksi, joka tekee nokka-akseleita ja kiertotankoja, sekä lohkoja ja -sylinterikansia. 47 miljoonaa dollaria menee Ohion Defiancen tehtaalle, joka valmistaa lohkovaluja, ja loput 12 miljoonaa dollaria on tarkoitus investoida New Yorkin Rochesterin tehtaalle, joka rakentaa imusarjat ja polttoainekiskot.

Alkuperäinen pienikokoinen Chevroletin V8-moottori on peräisin jo vuodelta 1954, ja nykyinen viidennen sukupolven pikkulohko debytoi vuonna 2013. Stellantis-konsernin Hemin ja Fordin Godzilla -kuorma-auton moottorin ohella GM:n pikkulohko on ainoa näihin päiviin saakka tuotannossa säilynyt työntötankomoottoritekniikkaa hyödyntävä V8.

Tällä hetkellä GM:n täysikokoisten kuorma-autojen ja katumaasturien valikoimasta löytyy pikkulohkoja, kuten myös Camaro, Corvette ja Cadillac CT5-V Blackwing -malleista. Uusista investoinneistaan GM viittasi lehdistötiedotteessaan vain erityisesti täysikokoisiin kuorma-autoihin ja maastoautoihin. Tiedämme jo, että Cadillac-tuotemerkki on valjastettu sähköautojen myyntiin, joten henkilöautojen puolella nykyinen Camaro onkin todennäköisesti viimeinen mohikaani pikkulohkonsa kanssa.

  • Avainsanat
  • V8

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat