Ford irtisanoo työntekijöitään sähköautojen tuotannon tieltä

Ford tekee suuria muutoksia strategiaansa Euroopassa, ja yli tuhat työntekijää Saksassa voi menettää työpaikkansa.

Ford haluaa siirtyä pois matalakatteisista volyymisegmenteistä, ja keskittyä sen sijaan pienemmän markkinaraon autoihin, sekä nykyajan trendien mukaisesti sähköajoneuvoihin. Tietojen mukaan tämä liiketoiminnan muutos vaikuttaa yli tuhannen työntekijän työpaikkoihin Saksassa.

Tämä muutosjohtaminen vaikuttaa autonvalmistajan eri osastojen työntekijöihin, mukaan lukien kehitys, valmistus, markkinointi ja myynti, sekä myös hallinto saa osansa vähennystarpeista. Vaikutukset ovat isoja, sillä sekä Fordin pääkonttorin, että Kölnin tehtaan työntekijöiden odotetaan menettävän työpaikkojaan. Kölnin tehtaan työneuvoston johtaja on jo ehtinyt kokoontua kaikkien 14 000 työmaalla työskentelevän työntekijän kanssa. Ford ei ole vielä virallisesti kommentoinut tilannetta, mutta on maininnut tulossa olevasta “merkittävästä muutoksesta” tapaan, jolla se tuottaa autoja.

Osana muutosta Ford luopuu valtavirtamalleista, kuten Fiesta ja Focus, jotka ovat olleet yhtiön ydintuotteita Euroopassa viimeisen yli kahden vuosikymmenen ajan. Euroopassa ja Yhdysvalloissa jo lakkautettu Mondeo oli puolestaan aikoinaan suosittu D-segmentin ajoneuvo, ja sillä oli vahvaa myyntiä niin Saksassa, kuin Isossa-Britanniassa. S-Max ja Galaxy, jotka jakavat saman alustan Mondeon kanssa, ovat myös jäämässä historiaan.

Ford haluaa saada täyssähköisen mallivalikoiman myyntiin Euroopassa kuluvan vuosikymmenen loppuun mennessä. Ennen kuin tämä tapahtuu, se myy polttomoottorikäyttöisiä tuotteita amerikkalaisesta tuotevalikoimastaan, mukaan lukien Mustang, Explorer ja Bronco. Samaan aikaan Ford investoi noin kaksi miljardia dollaria Saksan Kölnin tehtaaseen, jossa valmistetaan kahta Volkswagenin MEB-alustaan perustuvaa sähkömallia vuodesta 2024 alkaen.

LähdeMotor 1

Lue lisää