Ford Broncon matkailuversio voisi näyttää tältä

Kiinnostusta ympärilleen keräävät automallit saavat myös itsenäisten suunittelijoiden huomion. Kuten Teslan Cybertruckista, myös uudesta Broncosta tehdään runsaasti erilaisia muunnosluonnoksia.

Asuntoautojen muunnokset ovat tulossa yhä suositummiksi pandemian jälkeisessä maailmassa, joten oli korkea aika tehdä sellainen myös Yhdysvalloissa uuteen suosioonsa pinkaisseesta Ford Broncosta. Riippumaton taiteilija Oscar Vargas, joka sosiaalisessa mediassa tunnetaan paremmin nimimerkistä “wb.artist20”, ei vain muuttanut maastoautoa minimatkailuautoksi, vaan meni askeleen pidemmälle lisäämällä Broncoon leveät lokasuojat ja korkeussäädettävän ilmajousituksen.

Digitaalisessa maailmassa on helppo tehdä vaikka minkälaisia kokeiluja ilman, että niiden toteuttaminen maksaisi vielä tässä vaiheessa maltaita. Akselivälistä päätellen digitaalinen malli näyttäisi perustuvan viisioviseen Broncoon. Se on kuitenkin muunnettu kaksioviseksi lava-autoksi, ennen kuin matkailuosasto on lisätty vanhaan kunnon camper-henkeen lavalle. Lisärakennelman ikkunat on sävytetty mustiksi, ja se ulottuu myös auton katon päälle, johon tilaan perinteisesti on varattu paikat parivuoteelle.

Pystysuorassa takapäässä on retrohenkisen pakettiauton vaikutelmaa, sekä hyvin perinteisen näköinen ovi, josta hiipii mieleen jo panssaroitu rahankuljetusauto. Vaikka luonnostelma näyttääkin kuvissa yllättävän toteutuskelpoiselta, niin tilankäytön puolesta camper-osa saattaa olla liian pieni sisältääkseen kaikki nykyajan mukavuudet keittiöstä suihkutiloihin.

Suosittelemme

Kuvitteellinen Bronco Camper on varustettu massiivisilla ja erottuvilla vanteilla, joille on kietaistu leveät maastorenkaat. Suurien renkaiden vuoksi myös lokasuojat on levitetty alkuperäistä Broncoa isommiksi. Ilmajousituksen ansiosta auto voisi myös nostaa tai korottaa maavaraansa tarpeen mukaan. Viimeisenä silauksena suunnittelija on lisännyt ulottuvammat peilit, puskurin alle lisäsuojat ja kaksisävyisen vihreän sävyn, jonka voi löytää viestivän myös armeijahenkeä. Vaikka matkailu-Broncoa ei ainakaan toistaiseksi ole oikeasti olemassa, niin tässä olisi mahdollisesti tilaisuus jollekin koripajalle myydä asuntoautoversiota uudesta Broncosta.

LähdeCarscoops

Lue lisää