Fiat Chrysler aikoo valmistaa seuraavan viiden vuoden sisällä hurjan määrän sähköautomalleja

Fiat Chrysler -konserni ei ole tähän mennessä juurikaan osallistunut sähköautojen vallankumoukseen, mutta julkisti äskettäin agressiivisen suunnitelmansa tuoda markkinoille kolmekymmentä eri sähköautomallia vuoteen 2022 mennessä.

Sekä Fiat että Chrysler -merkillä alle tulee myyntiin kymmeniä täyssähkö-, hybridi- ja lataushybridimalleja. Tavoite melkoinen ja se vaatii suuria investointeja. Fiat Chrysler aikookin investoida yhdeksän miljardia euroa vihreämpien autojen kehittämiseen.

Myös muut perinteiset autonvalmistajat, kuten Volkswagen tuovat myyntiin kymmeniä uusia sähkömalleja seuraavien vuosien sisällä, joten on varmaa että viimeistään viiden vuoden päästä tavalla tai toisella sähköistetyt autot tulevat viemään valtaosan autoliikkeiden showroom-tilasta. Se, meneekö niitä sitten kaupaksi enemmän kuin polttomoottoriautoja on kokonaan toinen juttu.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat