F1-sarja saa taas uuden turva-auton – Mercedes-AMG GT Black Series on historian nopein lajissaan

Mercedes-Benz on toiminut F1-sarjan virallisena turva-autona jo vuodesta 1996 lähtien erilaisten AMG-mallien turvin. Tällä kaudella perinteitä jatkaa GT Black Series, joka on historian nopein lajissaan.

Uusi Black Series korvaa vielä viime kaudella käytetyn GT R:n, joka ei ollut mikään hidas auto. Black Series on kuitenkin eri maata, mistä kertoo esimerkiksi pari vuotta sitten Nürburgringin Nordschleifella napattu tuotantoautojen kierrosennätys. Kulku ei ole vielä formulatasoa, mutta nelilitraisen tuplaturbokasin tuottamat 730 hevosvoimaa ja 800 newtonmetriä kiidättävät kaksipaikkaisen sportin kuitenkin 3,2 sekunnissa nollasta sataan ja 325 km/h:n huippunopeuteen.

Tämänkin kauden turva-auto on maalattu AMG:n alkuaikoja kunnioittaen kirkkaanpunaiseksi. Aerodynamiikkaa ei ole haluttu häiritä isolla valomajakalla, vaan vilkkuvat ledivalot on sijoitettu tuulilasin yläkulmiin, takaspoileriin sekä takarekisterilaattaan. Takasiipeen on lisäksi sovitettu kaksi kameraa, joista toinen välittää live-kuvaa auton sisälle ja toinen TV-katsojien ruuduille.

Turva-auto on tehty Track Packagella varustetun Black Seriesin pohjalta, eli kuppipenkkien takana komeilee titaanista valmistettu turvakaari. Erona tuotantomalleihin toimivat kuusipistevyöt, penkkien reunatoppauksiin loihditut mukipidikkeet sekä keskikonsoliin ja kojelautaan kiinnitetyt tabletit. Niiden avulla repsikan paikalla istuva Richard Darker pystyy seuraamaan radan tapahtumia. Erikoisvarustukseen kuuluu myös mm. toinen radiojärjestelmä hätätilanteita varten, omat nappinsa radion käyttöön sekä auton oma internet-hotspot.

Suosittelemme

Lääkintäauton saappaisiin hyppää puolestaan Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+, joka korvaa samassa tehtävässä käytetyn C 63 -farmarin. Myös lääkintäautoa mainostetaan kaikkien aikojen nopeimmaksi, mihin 639 hevosvoiman teho ja nelivedon avittama 3,2 sekunnin nollasta sataan -arvo varmasti oikeuttavat. Turva-auton kuljettajana jatkaa muuten Bernd Mayländer, joka on toiminut tässä tehtävässä jo vuodesta 2000 lähtien. AMG-Mersujen lisäksi osassa kisoissa nähdään viime kauden tapaan turva-autona Aston Martin Vantage ja lääkintäautona saman merkin DBX, joissa hyödynnetään myöskin AMG:n tekniikkaa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat