Erikoinen Soarer Aerocabin on Toyota, josta et ole koskaan kuulutkaan

Tämä automalli on yhtä tuntematon niin Yhdysvalloissa, kuin Suomessakin. Mallin myöhemmät inkarnaatiot tunnetaan Lexus SC -nimellä, mikä saattaa kuulostaa jo huomattavasti tutummalta.

Ulkoapäin ei osaisi heti arvata, että autossa ei ole lainkaan takapenkkejä. Auton erikoinen nimi juontaakin juurensa siitä, että takatilat on uhrattu sähköisesti avautuvalle kattomekanismille. Auto on melkoinen harvinaisuus, sillä niitä valmistui Toyotan tehtaalta vain 500 autoa yhtenä mallivuotena 1989. Nyt yksi näistä ulkoapäin melko tavanomaiselta näyttävistä autoista myytiin autoguru Doug DeMuron Cars & Bids -sivulla mukavaan 28 500 taalan hintaan.

Soarer Aerocabin on siitä erikoinen avoauto, että autossa on kiinteät B- ja C-pilarit. Lisäksi käytössä on takana tavaratila, sillä katto ja takalasi taittuvat piiloon tavaratilan eteen. Tämän johdosta autolla on myös hassunnäköinen pitkä peräosa, jotta katolle jää tilaa taittua alas. Auto on muutoin ollut alkujaan melkein kuin takapenkitön perus-Soarer, ja tuo ajatuksen tasolla etäisesti mieleen 70-luvun C-Kadettiin pohjautuvan Aero-mallin, jossa tosin oli rättikatto.


Kuvien auto vietiin Japanista Yhdysvaltoihin viime vuoden puolella, ja on tietenkin oikealta puolelta ajettava. Auton moottorina työskentelee Toyotan 7M-GTE 3.0-litran turboahdettu rivikuutonen. Tässä yksilössä moottoria on viritetty, mutta ilmoituksesta ei mainita, kuinka paljon tehoa löytyy enemmän kuin 232-hepan, ja 344 Newtonmetrin vakiomyllystä.

Suosittelemme

Muutokset sisältävät mm. suuremman välijäähdyttimen uusilla putkilla, sekä uuden kolmetuumaisen pakoputkiston. Autoon on myös vaihdettu 18-tuumaiset BBS:n vanteet Falken Azeniksen renkailla. Jarruihin on otettu myös osia, joiden elintenluovuttajina ovat olleet Mercedeksen S500-malli, ja Mitsubishin Lancer Evo IV.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat