Entisöimätön 1956 Mercedes-Benz 300 SL on palvellut ikänsä käytössä

Toiset autot ovat omistajilleen niin rakkaita, että ne palvelevat käytössä vuosikymmenestä toiseen. Tämä alkuperäiskuntoinen 300 SL onkin elänyt täyttä elämää.

Tämä vuosimallin 1956 Mercedes-Benz 300 SL ”Gullwing” (Lokinsiipi) valmistui tehtaalta valkoiseksi maalattuna, ja sisusta oli verhoiltu punaisella nahalla. Auton ensimmäinen omistaja on tiettävästi ollut Hollywoodin apulaisohjaaja Roger M. Andrews. Andrews oli aikanaan mukana monissa länsimaisissa elokuvissa, sekä vuoden 1948 Superman-elokuvassa ja 1949 julkaistussa Batman ja Robin -sarjassa.

Hollywoodin kiinteistökehittäjä L. Milton Wolf osti auton, kun Andrews kuoli vuonna 1958. Hän maalasi ajoneuvon jossain vaiheessa punaiseksi, ja nautti siitä suurimman osan matkamittariin kertyneestä 94 164 mailista. Tämä W198-korimallin kaunotar pysyi Wolfin perheen omistuksessa senkin jälkeen, kun hän kuoli vuonna 1972.

Vuonna 2018 Mercedes päätyi vasta kolmannelle omistajalleen, joka ryhtyi poistamaan auton punaista maalipintaa. Auto on edelleen tässä kunnossa, ja veikeästi toisen puolen vanteetkin ovat valkoiset, kun toisella puolella ne ovat edelleen punaiset. Vaikka ulkokuori onkin äkkiseltään karun näköinen, niin auto on yllättävän ehjä ja ruosteeton, koska se on viettänyt suurimman osan ajastaan Kalifornian kuivassa lämmössä. Jotain Mersun saamasta huolenpidosta kertoo sekin, että auton mukana tulevat edelleen sen alkuperäiset työkalut, kaikki alkuperäiset dokumentaatiot ja kuitit huolloista.

Suosittelemme

Lokinsiiven punainen nahkasisusta on pitänyt pintansa 66 vuoden käytön aikana hämmästyttävän hyvin, ja yksityiskohdat, kuten Mexico-Becker autoradio vievät välittömästi ajatukset toiseen aikaan ja paikkaan. 300 SL on tällä hetkellä myynnissä New Yorkissa, ja sitä kaupittelee osuvasti Gullwing Motorcars -niminen liike hintaan 1 495 000 taalaa.

Kun nykyajan antovanhukset usein entisöidään miltei kaikki osat uusiin vaihtaen, katoaa samalla vanhan auton sielu kiiltävien uusio-osien alle. Toivottavasti tämän Mersun uusi omistaja jättää autoon sen historiasta kertovaa patinaa, jota ei voi isollakaan rahalla valmistaa.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat