Elviskin kääntyisi jo haudassaan – Love me Tenderin mukaan nimetystä retro-roadsterista on tyyli kaukana

Elvis Presleyllä oli armeija-aikoinaan Saksassa käytössään BMW 507 Roadster, jonka hän vei mukanaan Amerikkaan. Nykyään BMW:n omiin kokoelmiin kuuluva yksilö on innoittanut Saksan Grosselfingenissä toimivan Estella-Fahrzeugtechnik-nimisen firman tekemään modernin tulkinnan samasta aiheesta.

Estellan luomus on nimetty Tender 5.7:ksi Elviksen Love me Tender -kappaleen mukaisesti. Auton lähtökohtana on käytetty G29-korikoodilla tunnettua nykyistä BMW Z4:ää, jonka keulalle ei saa 1950-luvun 507:n kaltaista veekasia. Teholukema on kuitenkin aivan toista luokkaa kuin Elviksen aikoina. Voimanlähteenä palvelee nimittäin M40i-mallin kolmilitrainen turbokuutonen, jota on vielä piristetty tuottamaan 507 hevosvoiman teho ja 650 newtonmetrin vääntö.

Estella Tender 5.7
Kuva: Estella-Fahrzeugtechnik

167 hepan ja 150 newtonin lisäpotku on saatu aikaan isomman turboahtimen ja downpipen sekä uusiksi laitetun pakoputkiston myötä. Tekniikan kokemiin muutoksiin kuuluu myös coilovereilla toteutettu säädettävä jousitus, ja auton 20-tuumaiset vanteet ovat joko aidot Alpinan tuotteet tai niiden replikat. Sisusta on puolestaan identtinen Z4:n kanssa digitaalimittaristoa ja Harman Kardonin äänentoistojärjestelmää myöten, mutta se on sentään vuorattu lähes kauttaaltaan räätälintyönä tehdyllä nahkaverhoilulla jota voidaan vielä yksilöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Estella Tender 5.7:n sisusta
Kuva: Estella-Fahrzeugtechnik

Ulkokuoren räätälöinnin Estella olisi kuitenkin saanut jättää tekemättä. Autoon on yritetty hakea 507:n muotoja hiilikuidusta tehtyjen koripaneelien myötä, mutta tässä on menty pahan kerran metsään. Tender 5.7:n linjat ja mittasuhteet ovat niin pielessä, että luomus on kuin pilailumielessä tehty karikatyyri yhdestä BMW:n suurimmista klassikkomalleista. Erityisen pahasti silmään pistävät lähes koomisen pitkä etuylitys sekä takalokasuojien pullistukset, jotka muistuttavat etuviistosta katsottuna jo vanhan jenkkiauton siipiä.

Estella Tender 5.7
Kuva: Estella-Fahrzeugtechnik

Autoa aiotaan kuitenkin valmistaa 15 kappaleen piensarja, joista kaksi on yllättäen saatu jo myytyä. Jokainen yksilö saa eri ulkovärin, jos Estella onnistuu todellakin saamaan kaikki autot kaupaksi. Niihin suunnitellut sävyt tottelevat nimiä Turmalin Purple Metallic, Feather White, Verde Ermes, Black Piano Lacquer, Impala brown Metallic, Frozen Grey, Maldives Blue, Ascot Green, Brilliant Red, Steel Blue, Estoril Blue, Byzanz Metallic, Fun Yellow, Oriental Blue ja Cashmere Beige Silver Gold.

Tender 5.7:n hinnat alkavat kuulemma 288 000 eurosta, eli samalla summalla saisi Saksassa noin viisi tavallista Z4:ää uutena kaupasta. Lopuksi vielä ilmainen tyylivinkki. Estellan karikatyyrin hinnalla voi myös ostaa reilun 20 vuoden takaisen BMW Z8:n, eli baijerilaisvalmistajan oman retrotulkinnan 507:stä. Z8:n rinnalla Tender 5.7 näyttää enemmän kuin nololta, ja Z8:n pellin alla murisee vieläpä M-osaston käsialaa oleva V8.

Estella Tender 5.7
Kuva: Estella-Fahrzeugtechnik
LähdeCarscoops

Lue lisää