Classic Motor Show 2019: Harvinainen ja äänekäs muskeli-Musse saatiin rikastuttamaan maamme autokantaa.

Mustangeillakin on oma marssijärjestyksensä, sillä osa niistä on selvästi halutumpia ja harvinaisempia kuin toiset. Tänä vuonna Lahdessa Classic Motor Showssa nähtiin 69-vuosimallin Mach 1 Cobra Jet 428, joka saatiin parisen vuotta sitten ilahduttamaan autokantaamme Ruotsinmaalta. Kyseessä on harvinainen R-koodattu Musti, joita valmistettiin vain kourallinen. Jo konepellistä löytyvä kyhmy kielii, että kyseessä on hieman kutiteltumpi tapaus Ram Air -optiolla.

Mach 1 tuotiin aikanaan jo vuonna -73 Ruotsiin, kun eräs sikäläinen äiti osti auton pojalleen 20-vuotislahjaksi. Eipä voi muuta todeta, kuin että tällainen temppu on ollut täydellisyyttä hipova lahja, ja kaikkien aikojen rakkaudentunnustus omaa poikaa kohtaan. Autolla on ollut sen jälkeen kaikkiaan 11 omistajaa, ja sillä on ajettu aktiivisesti kiihdytyskisoissa 70- ja 80-luvuilla. Mussen kisaura päättyi kampiakselin katkeamiseen. Huhujen mukaan myös silloisen omistajan vaimo ei oikein ymmärtänyt hyvän päälle, ja auto pistettiin kiertoon seuraavalle.

Auton viimeinen omistaja Ruotsissa oli Per Åke, joka osti vuonna 2000 rikkoutuneen Fordin laittaakseen sen taas ajokuntoon. Tuona aikana Mustang sai kokea arvolleen sopivan täydellisen entisöinnin. Åke ulkoilutti rakastaan harvakseltaan vain muutamia kertoja vuodessa. Mies oli oikein rakentanut itämaisilla matoilla sisustetun tallin Musseaan varten! Per Åkelta auton osti vuonna 2017 sen nykyinen omistaja Pekka Ruokosalmi, joka sai auton vielä saman vuoden puolella museorekisteriin.

Suosittelemme

Pekalle auto on ollut varsin mieluinen matkakaveri kesän autotapahtumissa, jossa miestä onkin nähty punamustan komistuksensa kera. Ruotsin Åke oli tehnyt sen verran huolellista työtä, että autoa ei ole tarvinnut huoltaa kuin normaaleilla käyttöhuolloilla. Pekka ei ole virallisesti paljastanut autostaan maksamaansa kauppahintaa, mutta myös Åke-paralla oli hallitukseen liittyvä syy autosta luopumiseksi. Åken vaimo oli nimittäin mäkättänyt Mustangin liian äänekkäästä käyntiäänestä!

Lue lisää