BMW Z3 taipuu osaavissa käsissä myös Ferrariksi

Klassiset Ferrarit ovat kamalan kalliita, kun taas vanhoja Z3:sia saa pikkurahalla. Siitä se idea lähti tähänkin muutostyöhön.

Jo yleinen hintatasokin sen kertoo, että perustason BMW Z3 ei ole mikään erityisen haluttu auto, vaikka moinen nähtiin aina James Bondin käsissä saakka. Omassa haluttavuuskuplassaan on tietenkin M-mallin Roadster, ja Z3-pohjainen M Coupe on sekin jo etsitty keräilykappale. Toisaalta perusmallinkin takavetoinen tekniikka, E36-mallin osien hyödyntäminen ja hienot kuutosmoottorit tekevät siitä hauskan ja laadukkaan menopelin.

Tämän ovat huomanneet myös kit car -autoja haluavat, jotka etsivät kuumeisesti hyviä alustoja rakentelukohteilleen. Z3:n klassiset mittasuhteet tuovat mieleen entisaikojen roadsterit, ja kaiken lisäksi Z3:siin saa kaikenlaisia varustepaketteja, joilla autosta loihtii myös nykyajan mukavuusvaatimukset täyttävän sportin.

Aito Ferrari 250 GT SWB maksaa noin 10 miljoonaa, ja siitä hienosti tehdyt replikatkin pyörivät nekin helposti jo miljoonakerhossa. Sitten on myös Z3:sen pohjalta rakennettu juttumme auto, jonka saisi Ebaystä Brittien suunnalta 45 000 eurolla. Se pohjautuu 3.0-litraiseen Z3:seen, vaikka kalliimman M-mallin tekniikka olisi toki ostajia houkuttelevampi. Toisaalta tällaisenaankin auton kuutosmoottorista irtoaa 228 heppaa, mikä on yllättävän lähellä alkuperäisen 60-luvun Ferrarin suoritusarvoja.

Suosittelemme

Kovimmat SWB-mallit kehittivät nimittäin 276 hevosvoimaa, mutta useimmat tavalliset katuversiot sen sijaan oli luokiteltu 237 hepan laitteiksi, ja niiltä kesti 7-8 sekuntia saavuttaa 100 km/t. Alkuperäinen Z3 saavuttaa saman nopeuden jo kuudessa sekunnissa, joskin korin muutostyöt ovat voineet tehdä siitä hieman hitaamman.

Vuosimallin 2000 Z3:seen pohjautuvan auton kit car -korista on vastuussa Tribute Automotive -niminen firma. Omistaja on nähnyt myös tavallista enemmän vaivaa, sillä 60-luvun näköisen kojelaudan kautta voidaan käskyttää myös ilmastointia ynnä muita BMW:n omia toimintoja. Tällaiset muutosprojektit jakavat aina ihmisten mielipiteet, mutta ainakin kuvissa tämä BMW-Ferrari näyttää yllättävänkin onnistuneelta tekeleeltä.

LähdeCarscoops

Lue lisää