BMW julkaisi tiiserikuvan uuden 1-sarjan hot hatchista – auto lanseerataan markkinoille jo pikapuoliin

Nykyinen BMW 1-sarja on edeltäjistään poiketen etuvetopohjainen, mutta autosta on sentään tarjolla joka nurkasta raapiva M135i-sporttiversio. Se ja koko 1-sarjan mallisto saa pikapuoliin seuraajan.

Uusi Ykkönen on vangittu jo useaan kertaan salavalokuvaajien linsseille, ja näistä kuvista päätellen kyseessä ei ole kokonaan uusi auto vaan F40-korikoodilla tunnetun nykymallin facelift. Tästä huolimatta auto saa tuoreen F70-korikoodin, eli kyseessä pitäisi olla astetta kattavampi kasvojenkohotus.

Nykyversion myyntiä on ehkä eniten haitannut possumainen munuaismaski, vaikka kyseessä eivät olekaan isompien BMW-mallien kaltaiset jättimunuaiset. Naamailme muuttuu faceliftin myötä sporttisempaan suuntaan, ja ainakin salavalokuvien perusteella Ykköseen tulee entistä enennän sukunäköä samalta tekniseltä pohjalta tehtyyn 2-sarjan Gran Coupéen.

Uusittu 1-sarja esitellään ilmeisesti jo aivan lähiaikoina, ja tuotannon pitäisi käynnistyä nettiin vuotaneiden BMW:n sisäisten dokumenttien mukaan heinäkuussa. Odotusaikaa lyhentääkseen baijerilaismerkki julkaisi uutuudesta ensimmäisen virallisen tiiserikuvan, jossa komeilee malliston sporttinen huippuversio. Siinä on nykyisen M135i:n malliin urheilullisemmat helmat ja puskurit, hillitty kattospoileri sekä ensimmäistä kertaa neljä pakoputkenpäätä vaikka kyseessä ei olekaan ”aito” M-auto.

BMW 1-sarjat
Kuva: BMW

BMW:n julkaisemasta tummasävyisestä tiiserisivukuvasta pystyy tosin vasta erottamaan etupuskurin ja valojen ääriviivoja. Nykyisen 1-sarjan sivuprofiiliin vertaamalla huomaa myös, että 1-sarjan päämuodot säilyvät ennallaan. Sisustan puolelle on odotettavissa muiden uusien BMW:eiden kaltainen digitaalinen kojelauta ja erilaisia teknisiä jippoja nykytrendien mukaisesti.

Huippuversion mallimerkintä ja teholukema jäävät vielä nähtäväksi. Nykyisessä M135i:ssä on 306 hevosvoimaa ja 450 newtonmetriä tuottava kaksilitrainen turbonelonen, joka on jäänyt sekä sylinteriluvultaan että voimavaroiltaan takavetopohjaisen M140i-edeltäjämallin varjoon. Kuutoskonetta ja takapainotteista nelivetoa on turha toivoa, mutta uusi sporttimalli saattaa kuitenkin saada pienen tehokuurin ja sen myötä jopa paluun M140i-mallimerkintään.

Suosittelemme

Audi S3 Sportbackin ja Mercedes-AMG A 35:n kanssa tähän asti kilpaillut malli voitaisiin tuntuvan lisäpotkun myötä asemoida jopa RS 3:n ja A 45:n haastajaksi, mutta tämä on varsin epätodennäköistä. BMW:n täsmäase nelivetoisia hyper hatcheja vastaan on nimittäin ajamisen ilon nimeen vannova takavetoinen M2 Coupé, jonka varpaille 1-sarjan tehomallin ei sovi astua liiaksi.

LähdeCarscoops

Lue lisää