BMW hyödyntää pian likavettä autojensa maaleissa

Viemärin likavesi ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen auton maalipinnasta, mutta vastuullisuustalkoihin osallistuva BMW aikoo muuttaa tämän.


BMW aikoo tehdä yhteistyötä BASF:in kanssa, joka on saksalainen kemian alan yhtymä, ja maailman suurimpia kemikaaliyrityksiä. Kunnianhimoisena tavoitteena on hyödyntää viemäriverkostoiden likavettä, eli kaikkea sitä, mitä ihmiset huuhtovat alas viemäreistä ja vessanpöntöistään. Autonvalmistajat tuntuvat nykyään kilpailevan kuumeisesti pienentääkseen hiilijalanjälkiään, ja BMW on halunnut tehdä tästä oman aluevaltauksensa.


Internetin autojulkaisujen vitsiniekat ovat ehtineet jo vauhkoontua uutisesta maalaillen otsikoita, joissa BMW:n väitetään maalaavan sillä itsellään autojaan ruskeiksi. Todellisuudessa BMW ja BASF työskentelevät kuumeisesti korvatakseen öljypohjaiset komponentit maalausprosessissa raaka-aineilla, jotka ovat peräisin orgaanisesta jätteestä sisältäen biojätettä, eli jätevedenkäsittelylaitosten jätettä.

Lisäksi BMW ja BASF ovat antaneet ymmärtää, että materiaalien vaatiman fossiilisten resurssien vähentämisen lisäksi uusi järjestelmä pienentää myös raakaöljyn tuotannossa ja kuljetuksissa normaalisti vapautuvia päästöjä. Uusi korroosiosuojaus- ja maaliprosessi alentaa myös CO2-päästöjä peräti 40 prosenttia, ja se otetaan käyttöön BMW:n tehtailla Leipzigissä Saksassa, sekä Rosslynissa Etelä-Afrikassa. “Vähentämällä fossiilisten raaka-aineiden käyttöä voimme säästää luonnonvaroja, sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä samanaikaisesti”, kuvailee asiaa Joachim Post, BMW:n hankinta- ja toimittajaverkoston johtaja.

Jos tästä aiheesta haluaa lopuksi keksiä hieman omaperäisemmän vitsin, niin todistettakoon vanhalla kuvalla, että BMW ja BASF eivät ole ensimmäistä kertaa tekemässä yhteistyötä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat