Baselworld 2018: TAG Heuer luottaa kollaboraatioihin

Sveitsiläinen arvokellovalmistaja TAG Heuer on perinteisesti Baselworldin messujen näyttävimpiä ja suurieleisimpiä näytteilleasettajia, mitä tulee uutuusmallien julkistamiseen ja sitä kautta mediahuomion keräämiseen. Niin tälläkin kertaa.

Kellomarkkina on globaalisti pirstoutunut, eli geneeristen uutuusmallien sijaan kellovalmistajat tuovat kiihtyvällä tahdilla -usein erilaisiin yhteistyökuvioihin sidottuja – rajoitetun erän kellomalleja, joilla tavoitellaan sofistikoituneempia kohderyhmiä. Baselworldissa tämän strategian kruunaamaton kuningas oli tänäkin vuonna TAG Heuer, joka esitteli lähes päivittäin mediatiedotteen ja -tilaisuuden ryydittämänä uuden kellomallin, johon liittyi joko kollaboraatio, tai historian kätköistä löydetty ja uudelleenversioitu klassikko.

Kollaboraatioiden helmiäHyvinä esimerkkeinä TAG Heuerin kollaboraatiostrategiasta toimivat aiemmin Geneven autonäyttelyssä julkaistu Aston Martin -yhteistyö ja sen myötä esitellyt rannekellot, Baselworldissa näyttävästi esitelty Kiinan valtion avaruusohjelman yhteistyökumppanuus kelloineen, historiasta kumpuava Gulf-yhteistyö, sekä itseäni eniten sykähdyttävä yhteistyö Bamford Watch Departmentin kanssa, jonka “tuunaama” Carbon-malli ikonisesta Monacosta on mielestäni TAG Heuerin lähihistorian onnistunein kollaboraatio Hodinkeen kanssa tehdyn Skipper-mallin ohella.

AG Heuer Formula 1 Aston Martin 2018
AG Heuer Formula 1 Aston Martin 2018

TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition 50th Anniversary
TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition 50th Anniversary

TAG Heuer Monaco Bamford "Carbon"
TAG Heuer Monaco Bamford “Carbon”

Mihin suuntaan olemme menossa?

Suuri kysymys niin TAG Heuerin, kuin myös muiden kellonvalmistajien “limited edition” ja “special edition” -mallien esiinmarssia seuratessa onkin se, että missä mittakaavassa ns. jatkuvan malliston kellot säilyttävät paikkansa? Vahvistuuko rajoitetun saatavuuden rannekellojen osuus edelleen, vai onko lakipiste jo saavutettu?

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.