Baselworld 2018: TAG Heuer luottaa kollaboraatioihin

Sveitsiläinen arvokellovalmistaja TAG Heuer on perinteisesti Baselworldin messujen näyttävimpiä ja suurieleisimpiä näytteilleasettajia, mitä tulee uutuusmallien julkistamiseen ja sitä kautta mediahuomion keräämiseen. Niin tälläkin kertaa.

Kellomarkkina on globaalisti pirstoutunut, eli geneeristen uutuusmallien sijaan kellovalmistajat tuovat kiihtyvällä tahdilla -usein erilaisiin yhteistyökuvioihin sidottuja – rajoitetun erän kellomalleja, joilla tavoitellaan sofistikoituneempia kohderyhmiä. Baselworldissa tämän strategian kruunaamaton kuningas oli tänäkin vuonna TAG Heuer, joka esitteli lähes päivittäin mediatiedotteen ja -tilaisuuden ryydittämänä uuden kellomallin, johon liittyi joko kollaboraatio, tai historian kätköistä löydetty ja uudelleenversioitu klassikko.

Kollaboraatioiden helmiä

Hyvinä esimerkkeinä TAG Heuerin kollaboraatiostrategiasta toimivat aiemmin Geneven autonäyttelyssä julkaistu Aston Martin -yhteistyö ja sen myötä esitellyt rannekellot, Baselworldissa näyttävästi esitelty Kiinan valtion avaruusohjelman yhteistyökumppanuus kelloineen, historiasta kumpuava Gulf-yhteistyö, sekä itseäni eniten sykähdyttävä yhteistyö Bamford Watch Departmentin kanssa, jonka “tuunaama” Carbon-malli ikonisesta Monacosta on mielestäni TAG Heuerin lähihistorian onnistunein kollaboraatio Hodinkeen kanssa tehdyn Skipper-mallin ohella.

AG Heuer Formula 1 Aston Martin 2018
AG Heuer Formula 1 Aston Martin 2018
TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition 50th Anniversary
TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition 50th Anniversary
TAG Heuer Monaco Bamford "Carbon"
TAG Heuer Monaco Bamford “Carbon”

Mihin suuntaan olemme menossa?

Suuri kysymys niin TAG Heuerin, kuin myös muiden kellonvalmistajien “limited edition” ja “special edition” -mallien esiinmarssia seuratessa onkin se, että missä mittakaavassa ns. jatkuvan malliston kellot säilyttävät paikkansa? Vahvistuuko rajoitetun saatavuuden rannekellojen osuus edelleen, vai onko lakipiste jo saavutettu?

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat