Autojen ”tanssivat avolavat” ovat jälleen tulossa muotiin

80-luvun lopulla Yhdysvalloissa alkunsa saanut “tanssivat avolavat” -villitys on kokemassa uutta tulemista.

Autot ovat jo pitkään olleet muutakin kuin vain välineitä siirtyä paikasta toiseen. Osalle auto edustaa oman persoonallisuutensa esille tuomisen äärimmäistä ilmentymää. Kaikista pisimmälle vietyjä ovat kustom-autot, joiden koko olemassaolo perustuu auton omistajan villeimpienkin mielihalujen toteuttamiseen.

Matalalla kulkevat lowriderit ovat yksi kustomoinnin muoto, ja niitä onkin nähty jo useamman vuosikymmenen ajan. Tyylisuuntaus on ollut erityisen suosittu aurinkoisessa Etelä-Kaliforniassa, jossa sijaitsee myös Hoppos-niminen kustomointipaja, joka on erikoistunut erityisesti lowridereihin. Yrityksen ydinosaamiseen kuuluu jälkiasenteiset jousituksen muutostyöt, kuten hydrauli- ja ilmajousitukset. Lowrider-genressä Hoppos onkin tunnettu brändi.


Aivan erityisiä ovat yrityksen ”bed-dancing mini truck” lava-autot, jotka kirjaimellisesti pystyvät heiluttelemaan lavaansa kuin paraskin tanssiryhmä. Kyseessä on jo 80-luvulla alkunsa saanut ilmiö, joka on kuitenkin jäänyt varsinkin Amerikan ulkopuolella hieman tuntemattomammaksi. Se on iso sääli, koska kustom-maalatut lowrider-pikkikset ovat paitsi näyttävän näköisiä, niin lavojensa osalta jotain ennennäkemätöntä kylmässä pohjolassa.

Suosittelemme

Ridiculous Rides -kanavan Youtube-videolla nähdään mm. 1985 Nissan King Cab, joka on kokenut melkoisen muodonmuutoksen tylsästä kasarilaatikosta katseet vangitsevaksi show-autoksi. Huvilla on kuitenkin hintansa, sillä omistajapari laskee yksinomaan maalaustyöhön huvenneen 10 000 taalaa, johon on vielä ostettu erikseen 1600 dollarin arvoinen teemamaalaus lavaan. Lisäksi sydänkoristeltuun sisätilaan on käytetty 3000$, kromiosiin 4000$ ja pakolliseen hydrauliikkaankin 5000$.

Toinen moisen lavatanssi-auton omistaja kehuu videolla, että hänelle on riittänyt hupia autosta enemmän, kuin koskaan uskalsi uneksiakaan. Kolmas puolestaan mainitsee, että lavan liikkeet ovat tuoneet lapsille mieleen Transformers-hahmojen muuttumiset autosta roboteiksi. Kaikki haastatellut autojen omistajat puhuvat yhteisestä harrastuksesta autotapahtumineen sen verran positiiviseen sävyyn, että on helppo uskoa heidän saaneen myös rahoilleen vastinetta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat