Autoilija! – Älä pysäköi tien viereen näin

Pysäköinti on helppo taitolaji, jossa kannattaa pitää mukana terve järki. Tien viereen pysäköidessä yksi virhe toistuu katukuvassa harmittavan usein, jossa kyse on puhtaasta huolimattomuudesta.

Kyse on pysäköidyn auton renkaiden suunnasta. Etenkin Helsingissä on harmittavat usein kieli keskellä suuta -tilanteita siitä yksinkertaisesta syystä, että kadun molemmilla puolilla on tienvarsipysäköinti ja näiden autojen renkaat sojottavat keskelle ajorataa. Pahimmillaan tämä kaventaa kulkuväylää useilla kymmenillä senteillä, jolloin kapeilla kaduilla isommalla autolla ei pahimmassa tapauksessa pääse läpi ilman kontaktia.

Kun tämän rengasmokan lisäksi auto on joskus reilulla marginaalilla irti kadun reunasta, vie auto liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta tarpeettomasti tilaa leveyssuunnassa.

Aihepiirin uusimmat

Volkswagenin ensimmäinen sähköfarmari esiteltiin – ID.7 Toureriin saa myös uuden isomman akun

Täyssähköisten farmarien varsin harvalukuinen joukko täydentyy Volkswagen ID.7 Tourerilla, joka sai nyt virallisen esittelynsä. Sähköfarmari tarjoaa tähän asti tarjolla ollutta sedania enemmän kapasiteettia niin tavaratilan kuin akunkin osalta.

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Tyyliniekan uusimmat